POZDRAV IZ PRIMORSKE! Lep pozdrav vsem vam vstrajnicam in vztrajnikom! Pozdrav vsem, ki v srcih čutijo neznosno bolečino krivice. Krivice, ki se je rodila ali pred desetletji ali pa se dogaja danes TUKAJ. In prav danes smo lahko priče, da se ta brutalna krivica v Sloveniji počasi a vztrajno zarašča v vse pore družbene biti. Vzniknila je za temi sodnimi zidovi in tu se počuti najbolje, saj jo gospodje v sodniških togah neprestano hranijo z brezmejno zlorabo prava, izmišljenimi procesnimi sramotami in iskanjem žrtev. Pri tem jim izdatno pomagajo pristransko-oblastni mediji, ki že desetletja perverzno izkrivljajo resnico, seveda po naročilu režiserjev. In to v imenu ljudstva! Katerega ljudstva? V mojem imenu ne, mogoče v vašem?

Pozdrav vsem, ki jim ni vseeno, da se v 3.tisočletju v srcu Evrope uporabljajo metode, za katere smo mislili, da so inkvizicijska preteklost. In zato se zbiramo, protestiramo, prižigamo sveče v simbolu upora in opomina ter vzklikamo gesla k svobodi. K tisti svobodi, za katero smo mislili, da smo si jo priborili v osamosvojitveni vojni. Vendar danes ugotavljamo, da nam ne jemlje le človeškega dostojanstva s politično montiranimi procesi, vztrajno in permanentno nam jemljejo tudi osamosvojitev in uničujejo osamosvojitelje, z Janšo na čelu.

Tudi Primorci dobro vemo kaj je svoboda. Kaj pomeni desetletja trpeti pod krivicami fašizma in kako dragocena je resnica. Vendar,če pogledamo nekoliko bolj od blizu čas fašizma in kasneje čas 70-letnega komunističnega terorja, lahko ugotovimo nekaj bistvenih razlik. Fašizem je rodil prvo antifašistično gibaje v Evropi, TIGR. Tudi to so nam hoteli onečastiti z izjavami, kot je bila tista s strani Stanovnika, da so bili tigrovci teroristi. Niso bili, bili so ljudje, ki so imeli slovenski narod radi, in ki so bili pripravljeni dati na oltar svobodne domovine marsikaj, tudi življenje. In tigrovci so bili ljudje, ki niso fašiste NAČRTNO provocirali na način, da so se ti kasneje strahovito maščevali civilistom.

Komunistična revolucija pa vemo, kako je funkcionirala in na čem je temeljila. In pa obstaja še ena bistvena razlika med fašizmom in komunistično diktaturo. Pod fašizmom se je okupirani del Slovenije poenotil v boju proti fašizmu in v naporu za ohranitev slovenskega jezika in slovenske pesmi.

Komunizem pa se na vse možne načine, danes ponovno izjemno intenzivno, trudi, da bi narod popolnoma razcepil na naše in vaše in da bi slovenski jezik postavil ne na prvo mesto, mogoče ob bok jezikom narodov, ki niso nikoli skrivali želje po obvladovanju Slovenije. In tega jim  danes, TUKAJ, ne bomo dovolili.

Primorci se zavedamo plemenitosti slovenske besede in vemo tudi, kdaj smo dobili svoj državni praznik. Mogoče še kdo ne ve kdaj? V času tako zaničevane vlade, katere takratni predsednik danes v zaporu čaka na pravico.

Pozdrav tistim, ki nosite slovenske in evropske zastave in simbole, kar nam začuda gospodje v sodniških togah še niso prepovedali. Bog ve do kdaj?

Mimogrede, pred kratkim je za nekaj ur, mogoče dni, na gradu plapolala sovenska zastava. Danes je ni več. Zakaj? Se je tisti, ki želijo zavladati Sloveniji, sramujejo? Do kdaj bomo to dovolili, do kdaj se ne bomo zganili ob tako očitnem tlačenju te naše prelepe domovine???

Pozdrav vsem, ki se zavedate zgodovinskega pomena teh usodnih dni. Ostanimo skupaj odločeni in trdni kot kraški kamen. Ne dopustimo, da nam demokracijo, ki so jo stari Grki ustvarili že pred tisočletji, danes pred našimi očmi in očmi naših otrok in znancev ubijajo z montiranimi procesi.

In to v imenu ljudstva.

Nimamo si pravice dopustiti, da nam izrujejo stoletne korenine ponosnega slovenstva ter nas preoblikujejo v brezpravne poddržavljane. Predvsem pa vztrajajmo in ne dopustimo, da nam s krivično obsodbo Janeza Janše načrtno uničijo vero in upanje v evropsko prihodnost.              

IN  TO RES V IMENU LJUDSTVA!

SVOBODA Ivanu , SVOBODA Tonetu, SVOBODA Janezu!