Spoštovani,
 
na današnji dan mineva že 149. dan odkar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt in s čimer so njemu in njegovi družini sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zaupanje državljanov in državljank v transparentno in pravično delovanje slovenskega sodstva pa tako iz dneva v dan drastično upada. Nepravična obsodba na podlagi indicev ne poraja polemik zgolj doma, ampak tudi v mednarodni skupnosti, kar posledično vpliva na veliko zmanjšanje ugleda Slovenije kot pravne in demokratične države.
 
Vasko Simoniti je včeraj v svojem govoru pred Vrhovnim sodiščem dejal, da je pravosodje, ki misli, da je stroka, samo v službi političnih gospodarjev, kar nam jasno sporoča: »Bodite ponižni in ostanite ponižani, pa boste morda deležni milosti, saj mi sodimo, kakor se nam zdi in kakor se nam zljubi«. To pravosodje ima zato privilegije in alibi: odloča s poljubno uporabo in zlorabo prava, hkrati pa ima varno zavetje v pravici do zmote, tolikokrat, kot mu zmota pade na politično pamet. Še nedavno so poskušali sodniki in nekateri pravniški režimski oportunisti in zaslužkarji kakšno javno nezadovoljstvo nad krivično izrečeno sodbo utišati z argumentacijo, da se sodb ne sme javno komentirati, kar so si seveda gladko izmislili. Potem so si seveda spet gladko izmislili, da se ne sme javno pred sodišči  demonstrirati. No, s tem so prenehali, so pa začeli očitno in brez sramu še bolj zaostrovati zadevo, ki drvi v kaos. Začeli so s posmehovanjem, nadaljevali z nenehno zlorabo prava v postopkih, tudi mimo sodnega reda, pač tako, kot se je to počelo v prejšnjem režimu. Njihovo nasilje z zlorabo prava postaja vsak dan bolj očitno.
 
Odbor 2014 se bo še naprej zavzemal za uresničevanje pravne in demokratične države v praksi, zato vse, ki se nam v tem dostojanstvenem boju želite pridružiti, vabimo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Kot govorci so nam bodo pridružili: mag. Marko Pogačar, Mitja Humar in mag. Tomaž Slokar.
 
Vljudno vabljeni!
 
Odbor 2014, 15. 11. 2014