Drage rojakinje, spoštovani rojaki. Najprej se srečen in vesel spominjam 4. NOVEMBRA. Smel sem biti z mnogimi Vami na Svobodi, pisano z veliko. Peljali smo se tja daleč, v Ženevo, da smo vdihnili Svobodo. Zadihali smo svobodo pred palačo Združenih narodov. Za pravico, za resnico, za svobodno Slovenijo.

Danes pa Vas želim opogumiti vse Vztrajnike tukaj, pred to septično jamo, iz katere letijo smrdljivi iztrebki, ki se jim v naši pravni latovščini strokovno reče SODBE V IMENU LJUDSTVA. Katerega ljudstva vendar?

Govorim o greznici za našim hrbtom, ki je polna in zamašena, ki že 70 let ni bila izpraznjena. Govorim o pokvarjenem in skorumpiranem pravosodju, ki je letos Janezu Janši, Tonetu Krkoviču in Ivanu Črnkoviču vzelo prostost na enaki podlagi kot leta 1988 četverici, v svinčenih šestdesetih letih Jožetu Pučniku, po krivici obsojenim na po vojnih dachauskih procesih in tisoče drugim političnim obsojencem. Tako kot je konec osemdesetih let tožilec srbske narodnosti Živko Mazić, tako danes bosanski Srb Branko Masleša sodi največjemu sinu slovenskega naroda Janezu Janši. Obsodba je bila obakrat izrečena v imenu ljudstva, katerega ljudstva torej. Bo sodnik Aleksej Cvetko dobil od Vrhovnega sodišča medaljo za hrabrost, saj je vendar on zadnji dokazal, da je laž nesmrtna duša komunizma. Vrhovnemu sodniku Branku Masleši, danes v njegovem materinem jeziku sporočam: "Doče cica na kolica!" kar bi se v slovenščini reklo: "Vsaka rit pride enkrat na svoj sekret!"

Greznica nujno potrebuje očiščenje, potrebno jo je pošteno razkužiti. Razkužilo se imenuje LUSTRACIJA. Ko ne bomo več stali tukaj zunaj, ko se bomo lotili akcije OČISTIMO SLOVENIJO, bomo vstopili v to našo pravosodno septično jamo. In ko bomo odprli pokrov, bodo najprej rdeče podgane pobegnile na jug ali vzhod, od koder so tudi prišle. Rdeča kuga, ki zastruplja naš slovenski narod bo s podganami vred pobegnila. Nato se bodo ven v rojih usule muhe. Dokler je pokrov nad to pravosodno greznico, tega niti ne opazimo. Ko pa se bo pokrov odprl, bo nebo nad Ljubljano od muh potemnelo. Takrat boste morali imeti vsi rokah pips, ki mu rečemo žegnana voda, ki nam pomagala priti v obljubljeno deželo, kjer se bosta cedila mleko in med in ne med kri.

Vsi se čudite, da je murgeljski palček smuk tako prebrisan. Že slabe pol leta ugotavljate, da je on v bistvu vrhovni poveljnik pravosodja, vojske, policije in medijev. Njegovo omrežje obvladuje banke, omrežje se je in se še danes imenuje Udba. Velikemu murgeljskemu inkvizitorju je jermen padel dol ob drugi Janševi vladi. Reformne spremembe, ki jih je nakazala druga Janševa vlada, so očitno zatresle bistvo problema naše mlade države. Zatresel se je naš Berlinski zid, v katerega še danes le nemo gledamo, namesto, da bi ga že pred 25 leti podrli kot Nemci pogumno podrli. Ta sramota bo tudi pri nas padla. Namesto Titove biblije bodo otroci v slovenskih šolah lahko končno spet spoznavali Dalmatinovo SVETO PISMO. Tina Maze je naš BERLINSKI ZID že zdavnaj preplezala. Njej in vsem podobnim iskreno čestitam za pogum. BOG BLAGOSLOVI SLOVENIJO.

Janez Turinek, 18. november 2014