Včeraj, 27. junija 2014, je v prostorih Inštituta dr. Jožeta Pučnika potekala 3. novinarska konferenca z naslovom Zavlačevanje postopka na Vrhovnem sodišču–nova dejstva. Na novinarski konferenci so nastopili: Franci Matoz, Alenka Puhar in dr. Damir Črnčec.

Franci Matoz je opozoril, da je bil Janez Janša zaprt za nek miselni delikt, ki se nikoli ni zgodil in, da bo moral gospod Masleša nekaj narediti, saj na ta način krši človekove pravice in temeljne svoboščine Janeza Janše. Prav tako tudi sodnica Žalik, kljub urgencam poročila v zadevi Janeza Janše ni predložila, kar zopet kaže na zavlačevanje in kršenje človekovih pravic. Franci Matoz je pojasnil, da je vložil nadzorstveno pritožbo nad vodenjem postopka odločanja o zahtevi za varstvo zakonitosti.

Ga. Alenka Puhar je na novinarski konferenci opozorila, da zaprtje vodje največje opozicijske stranke tri tedne pred volitvami, kaže na odsotnost demokracije, saj je Janezu Janši odvzeta pravica za sodelovanje v volilni kampanji. 

Matoz je na koncu izrazil prepričanje, da je bil scenarij za obsodbo že davno napisan in se bo le ta pokvaril, ko bo Janez Janša končno prišel iz zapora.