Članek
Govor Alojzija Cilenška, 19. 7. 2014
Objavljeno Jul 20, 2014

Združenje VSO se zavzema za ohranjanje vrednot slovenske osamosvojitve, krepitev domoljubja in narodne zavesti. Najpomembnejša člana združenja danes prestajata krivično zaporno kazen na Dobu, Janez Janša in Tone Krkovič, človeka ki sta najbolj zaslužna za zmago nad okupatorsko vojsko JA v 10 dnevni vojni za samostojno Slovenijo,

Verjamemo, da se je vredno boriti za pravno domovino, zato ne bomo odnehali s protesti vse dokler ne bosta Janez Janša in Tone Krkovič na prostosti!

Čakamo že 30 dni na pravico, resnico in pošteno razsodbo v primeru Patria.

Ne gre zgolj za vodjo opozicije g. Janeza Janše in deformacijo volitev, gre za elementarno človekovo pravico vseh nas – za pošteno sojenje in razsodbo na osnovi dokazov. To pa se tiče vsakega od nas.

Zahtevo za varstvo zakonitosti na Vrhovnem sodišču bi morali obravnavati takoj, tako pa samo taktizirajo in neodgovorno zavlačujejo o bilo kakšni odločitvi. Včeraj bi naj sodišče odločalo o izločitvi Masleše iz senata, ki bo odločil o zahtevi varstva in zakonitosti obsojenih v zadevi Patria. Zopet  so sodniki z Maslešo na čelu pripravili pravo burlesko za ljudstvo, kajti od 30 vrhovnih sodnikov, za sklepčnost potrebujejo 21 sodnikov, a glej ga šmenta, na sejo je prišlo samo 20 sodnikov, seja je bila ne sklepčna in sodniki so jo mahnili na počitnice.

Masleši ne bi bilo potrebno sklicevat nek občni zbor sodnikov, ampak bi moral že zdavnaj odstopiti, sicer pa še vedno po veljavni zakonodaji ne bi smel nikoli zasesti tega najpomembnejšega mesta v slovenskem pravosodju in naprej soditi po revolucionarnem pravu. Znano je, da je Masleša v prejšnjem režimu pri sojenju kršil osnovne človekove pravice in takšni sodniki v demokratični državi ne bi smeli biti na pomembni funkciji. Ampak pri nas kučanova mafija skrbi že od osamosvojitve dalje, da bivši komunisti zasedajo vse pomembne resorje v državi.

Tudi na zadnjih volitvah so poskrbeli, da so radi političnega procesa, iz predvolilnega boja izločili Janeza Janšo, ki so ga 3 tedne pred volitvami strpali v zapor po sramotni sodbi brez dokazov.

Tako se Cerar  za zmago na zadnjih volitvah lahko zahvali slovenskemu rdečemu pravosodju in nova vlada bo morala vrniti usluge kučanovi para državi, tako se bomo še naprej vrteli v začaranem krogu mafijske države!

Na zadnje gre zahvala Odboru 2014, ki se že 30 dni bori za svobodo in pravico Janeza Janše in Toneta Krkoviča. Na tem mestu obljubljamo, da se bomo še vračali na proteste vse dokler sodstvo ne odpravi te krivične sodbe.

Lepe pozdrave pošiljamo Janši in Krkoviču kakor tudi hrabri Urški in vedite, da v boju za pravico niste sami, kajti mi ostajamo z vami do zmage!

Predsednik Združenja VSO- Območni odbor spodnje Savinjske doline:

Alojzij Cilenšek: