Članek
Govor Jureta Ferjana, 22. 7. 2014
Objavljeno Jul 23, 2014

Zakaj smo danes tukaj? Preprosto. Ker institucije, ki bi morale zagotavljati temeljne človekove pravice in svoboščine ne delujejo po načelih evropskega prava in demokracije, temveč totalitarnih prijemih, kjer niso pomembna dejstva in dokazi, vendar ime in priimek, že vnaprej, obsojenega ter interesi elit za njihove »posvečene« cilje. Kakšni so ti cilji lahko opazujemo skozi popačeno javno mnenje, ki je odsev pokvarjenih režimskih medijskih trobil, ki traja že več kot 2 desetletji. Posledice smo videli, ponovno, 13. julija 2014, kot se je več kot 52 000 državljanov odločilo za rdečo zvezdo in socializem. Pod prvo je umrlo mnogo Slovencev, socializem pa je sistem, ki se je politično in gospodarsko sesul sam vase. Torej, resnično, to naj bi bile alternative?

Pa vendar, kljub vsemu, je vsak dan dokaz, da v Sloveniji živijo ljudje, ki jim gre ZA STVAR. Ta neposreden dokaz je viden v številnih ljudeh, zlasti pa tukaj, v soncu in dežju, vročini in mrazu, pred Vrhovnim sodiščem, ki je v teh nekaj tednih poslalo Sloveniji jasen signal, da imajo pravosodno oblast tisti, ki so bili proti osamosvojitvi, njihove vrednote pa temeljijo na nekoliko drugačnih temeljih.

Pa se zaglejmo v nekatere "eminentne" predstavnike tovrstnih institucij. Kdo so, ni potrebno naštevati, lustracijo so tokrat izvedli sami. Jim lahko sploh zamerimo, ko pa so jim temeljne človekove vrednote tuje, ko jih pravzaprav nikoli niso resnično poznali, kaj šele živeli. Pa vendarle je nekaj hudo narobe z našo domovino! Živimo v 21. stoletju, sredi EU, poleg tega pa je Slovenija že več kot 20 let demokratična država s svobodo govora in izražanja ... Torej, ljudje, ki so celotno življenje delovali proti temu, proti svobodi in pravici, sedaj ne morejo sooblikovati nove zgodbe, ki potemtakem ni nova zgodba, ampak vračanje v pretekli sistem – ideologijo diskriminacije in nedotakljivih elit.

Mladi želimo živeti v samostojni in svobodni državi, ki bo ustvarjala delovna mesta in ne zadolževala pravnuke tekoče delovne generacije, kot to že tradicionalno počnejo leve vlade, zlasti zadnja.

Torej, dragi prijatelji, prišel bo dan, ko bo sodba v zadevi Patria padla in z njo bo padla tudi tranzicijska oblast. Vprašanje je le kdaj in kje, vendar kasneje se bo to zgodilo in na višji instanci, večje bodo posledice za Slovenijo, predvsem pa za "pravličarje" ki so to farso ustvarili.

Napočil bo dan za novo SLOVENSKO POMLAD in PRAVO SLOVENIJO - EVROPSKO SLOVENIJO.

Svoboda Janši, svoboda Sloveniji!

Jure Ferjan