Članek
Govor Žana Mahniča, 23. 7. 2014.
Objavljeno Jul 25, 2014

Janez Janša je kriv, ker se je v tistem času prizadeval za samostojno in neodvisno Republiko Slovenijo.

Kriv je, ker je izdelal načrt vojaške obrambe novonastale države, katerega je slovenska vojska pod njegovim vodstvom tudi uresničila in tako zavarovala novonastalo državo.

Janez Janša je kriv, ker si je ves čas prizadeval, da bi Slovenija postala del Evropske unije in zveze Nato.

Kriv je, ker je uspešno vodil najuspešnejšo vlado Republike Slovenije do sedaj, v mandatu 2004−2008 in Slovenijo popeljal v sam vrh razvitosti evropskih držav. Tako je ime Slovenije ponesel v svet kot gospodarsko uspešno razvite države.

Janez Janše je kriv, ker je uspešno vodil 500 milijonsko Evropsko unijo, tako pomembne politične funkcije ni do sedaj zasedel še nihče.

Janez Janša je kriv, ker jasno in glasno pove, da tranzicija v Sloveniji ni uspela in da so nam državo ugrabili. Prav tako tudi glasno in jasno pove imena, ki so kriva, da je stanje v Sloveniji takšno kot je.

In zakaj sem jaz danes tukaj?

Tukaj sem v podporo vsem, ki so ali so bili po krivici obsojeni.

Tukaj sem v podporo vsem tistim, ki jim slovensko pravosodje eklatantno krši človekove pravice in teh ni malo.

Tukaj sem zaradi tega, ker zahtevam, da sodijo na podlagi dokazov in ne na podlagi političnega prepričanja.

Tukaj sem v podporo bivšemu predsedniku vlade, gospodu Janezu Janši, ki je simbol vsega tega.

In tukaj sem zato, ker ne zaupam slovenskemu pravosodju.

Pravijo, da s tem spodkopavamo spoštovan in ugleden poklic sodnikov. Oprostite ampak ugled si je potrebno prislužiti, saj se ga ne da uzakoniti.

Slovenijo so pripeljali v katastrofalno stanje, mladi se izseljujejo v tujino ker tukaj ni priložnosti. Sprašujem vas, a je kdo za to odgovarjal? A kdo zaradi tega sedi v zaporu? V zaporu sedi bivši predsednik vlade Janez Janša, ki je na to stalno opozarjal in še vedno opozarja. Zamerijo mu, ker je eden izmed tistih, zaradi katerih je propadla Jugoslavija in ker se je zavzemal za pravno in demokratično Slovenijo.

Že v prvem letniku pravne fakultete mlade študente in študentke učijo latinski izrek, ki pravi, da je potrebno v primeru dvoma obtoženca oprostiti. Veste kaj v zadevi Patria ni dvoma, gre za to, da to kaznivo dejanje sploh ni v kazenskem zakoniku. A kdo pozna kakšnega uglednega pravnika, tako na desnici kot na levici, ki bi zagovarjal tako sodbo?

Upam, da bodo šle v Sloveniji spremembe v tej smeri, da bodo sodniki končno začeli odgovarjati za svoja dejanja. Začenši s kazensko in finančno odgovornostjo sodnikov, kar pomeni, da bodo sodniki in ne državljani tisti, ki bodo Janezu Janši plačali odškodnino za čas, ko je ta neupravičeno v zaporu.

Ne izgubimo upanja, borimo se še naprej za pravno državo.

Svoboda  Janši, svoboda Sloveniji!   

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk