Večina nas ima za čudake, za bedake, smejijo se nam in mislijo, da smo zmešani. V resnici so oni veliki reveži. Zaslepljeni in prevarani, zlorabljeni. Vsak dan jih obmetavajo z lažmi in zgodbicami, s katerimi prekrivajo resnico. Resnica pa je, da Slovenija iz dneva v dan tone globlje. To ni več uspešna, mednarodno ugledna, cvetoča mlada država, ampak propadajoča tvorba v rokah pokvarjencev, tistih, ki so nasprotovali osamosvojitvi, danes pa vse vzvode v državi držijo v svojih rokah.

Žal tukaj med nami ni veliko mladih. Večinoma niso sami krivi, da je tako. Celoten sistem je naravnan, da mlade poneumlja. Še ob prelomu tisočletja so nam stari tovariši in tovarišice v osnovnih šolah pripovedovali pravljice in prodajali puhlice. Danes bi človek pričakoval, da se je večina njih upokojila in da mlajši tega več ne počnejo. V resnici pa imajo danes tako prefinjene metode, da se tudi tisti, ki jih uporabljajo, ne zavedajo kako zastrupljajo otroke. Zato ni čudno, da je večji del mladine popolnoma apatičen, razmišljanje je zanje napor, manjka jim čuta za pravičnost, nimajo razčiščenih osnovnih pojmov o državi, o njenem nastanku in o njenem delovanju. Večina tudi nima zastavljenih ciljev, kaj si želijo početi v življenju. Ne zanima jih čisto nič. Zaslepljeni in odvisni od zabav in dolgčasa ne zmorejo razumeti pomembnosti trenutka.

Mnogi so že odšli ali razmišljajo o odhodu v tujino, ker da jim nič drugega ne preostane, doma ni prihodnosti, ni služb, ne morejo si ustvariti družine. To je žal res, ampak ali je res rešitev v odhodu? Ali naj vsi odidemo in pustimo, da država, za katero so se očetje borili, propade v rokah nesposobnih in tistih, ki ne vedo za domovino? Ne! Jaz ne grem nikamor. Tu je moja domovina in tu sem doma!

Pošiljali so nas v Graz in Filadelfijo. Premagala jih je  slovenska vojska. To pa se ne bi zgodilo, če vajeti ne bi prevzela človeka, ki sta danes po krivici zaprta. Človeka, ki si zaslužita vse zahvale, da lahko rečemo, da je Slovenija naša država. Zaslug pa nimajo tisti, ki so državo pripeljali na rob, njenemu nastanku celo nasprotovali, danes pa si jo lastijo do te mere, da so ustanovitelja zaprli. Bomo res dovolili, da se vrnemo v čas diktature? Si bomo dovolili vzeti svobodo govora? Ne! Vztrajajmo skupaj vse dokler ne dosežemo normalnosti, kot jo imajo druge razvite evropske države. Da bomo imeli doma razmere kot v Avstriji, pogoje kot v Nemčiji, blaginjo kot v Švici. Da bodo naši vrstniki iz drugih evropskih držav govorili, da bi si želeli živeti v Sloveniji! Naj se Slovenija vrne na zemljevid uspešnih, predvsem pa svobodnih držav EU!

Vsi, ki smo danes tukaj in tudi mnogi, ki žal ne morejo biti med nami, se ne borimo zase, ampak za vse, tudi za tiste, ki danes še ne razumejo, ki ne spregledajo. Vztrajamo, da bi vsi Slovenci živeli v urejeni, pravični in svobodni Sloveniji!

Svoboda Janši, svoboda Krkoviču! Naj živi druga republika!