Članek
Franc Majcen, govor 1. 8. 2014
Objavljeno Aug 01, 2014

Od nas zahtevajo spoštovanje pravnomočnih sodb dejansko pa jih sodniki sami ne spoštujejo. Že samo dejstvo, da so po dveh letih od prve pravnomočne sodbe o prvem dogodku  sprejeli še drugo sodbo o drugem dogodku na istem mestu ob istem času je dovolj zgovoren dokaz krivičnega sojenja saj je sodišče  za oba dogodka kot krivca obsodilo mene. Na žalost take farse ni razveljavilo niti Ustavno sodišče, ki bi naj bilo najvišji varuh človekovih pravic v državi Sloveniji.  

Tudi v primeru Patrija sta sprejeti dve sodbi, z eno so oprostili Erjavca korupcije in netransparentne izbire ponudnika, z drugo pa obsodili Janeza Janšo brez dokazov. Kakšna korupcija pa bi naj bila, če so s prvo sodbo zavrgli vse obtožbe korupcije v zadevi Patrija ? To je še en dokaz več, da sodniki ne spoštujejo niti lastnih pravnomočnih sodb v isti zadevi !

Malo je mar sodnikom za krivice in trpljenje ljudi, ki jih povzročajo državljanom Slovenije s krivičnim sojenjem največkrat po ukazu CK ZKS. Ker so sodniki zaščiteni  s trajnim mandatom in sodniško imuniteto ne odgovarjajo nikomur zaradi kriminala, ki ga počnejo v sodnih dvoranah.

Sodbe o dveh dogodkih na istem mestu ob istem času ni edina krivica, ki se mi je zgodila na sodišču. Že 14 let bijem s sodnimi mlini borbo za pravico mojega sina, ki so mu zaradi malomarnega zdravljenja takoj po porodu uničili življenje, saj je na invalidskem vozičku v plenicah in ne govori. Sodišče pa je kljub vsem dokazom malomarnega zdravljenja sprejelo sodbo o zdravljenju LEGE ARTIS po domače nič ni bilo narobe čeprav je mojemu sinu zaradi pljučnice in posledično pomanjkanja kisika odmrl del možganov. Zaradi  prebolele pljučnice ima tudi ¼ manjša pljuča. Sodišče pa je sprejelo sodbo na osnovi krivega izvedenskega mnenja, saj ni dovolilo, da bi pridobili neodvisno izvedensko mnenje. Taka kršitev ni zanimala ne Višjega sodišča še man pa Vrhovnega sodišča, ki je zahtevo za revizijo zavrglo.  Kalvarija, ki jo preživljamo zaradi uničenega življenja sinu ni dovolj tehten dokaz kršitve  človekovih pravic niti za Ustavno sodišče zato je ustavno pritožbo zavrglo s trditvijo, da nismo dokazali kršitve človekovih pravic.

Zaradi malomarnega zdravljenja so uničili življenje mojemu sinu ustavnim sodnikom pa se ne zdi vredno odločati o ustavni pritožbi. Je še kakšna kršitev človekove  pravice hujša od uničenega življenja, ki ga bo do konca preživel moj sin na invalidskem vozičku in v plenicah ?  Gospodje Ustavni sodniki kje je vaša morala ?

Se zavedate kakšno gorje in psihične bolečine ste nam s takšnim mačehovskim odnosom povzročili ? Sram vas je lahko, saj se sklicujete na pravno državo dejansko   pa vam je malo mar za odpravo krivic saj v večini primerov sodite na podlagi ukaza CK ZKS in ne na podlagi Ustave in zakonov kot bi morali ! V  kakšni državi pa živimo, če hodi odsluženi politik ukazovat Ustavnemu sodišču kakšne odločitve mora sprejeti. Drugače si jaz namreč ne morem razlagati obiska Kučana v prostorih Ustavnega sodišča in to v času, ko je obravnavalo ustavno pritožbo Janeza Janša in jo gladko zavrnilo. Kučan niti kot sekretar ilegalnega CK ZKS nima v prostorih Ustavnega sodišča kaj iskati, saj nima nobene izvoljene funkcije. Država kjer sodiščem ukazujejo stari partijski kadri ni in ne more biti pravna država ampak je diktatura. Nehajte se  sodniki norčevati iz ljudi s floskulami o pravni državi saj žrtve vaših kriminalnih sodb preveč trpimo. Zato si zaslužimo, da tudi ostali državljani zvedo kakšne krivice in kriminal se dogaja za zidovi sodišč, ki na žalost vse prevečkrat sprejemajo sodbe zaradi maščevanja CK ZKS političnim nasprotnikom, da bi jih utišali. Ni vam mar za trpljenje, ki ga s takimi kriminalnimi sodbami povzročate. Na kriminalne sodbe so sodniki, ki so na sodniška mesta bili imenovani na podlagi partijske moralno politične neoporečnosti še ponosni, saj si na tak način zdravijo svoj psihični eho, ki je omejen. Psihični bolniki nikoli ne bi smeli opravljati sodniške službe ampak bi se morali zdraviti v psihiatričnih bolnicah kjer so pristale mnoge žrtve njihovih krivičnih sodb. Sramota za državo v kateri bi naj Ustavni sodniki varovali človekove pravice dejansko pa z zavračanjem ustavnih  pritožb na podlagi političnih pritiskov povzročajo še večje gorje in trpljenje ljudem zaradi krivice, ki se jim je zgodila.  Ustavno sodišče ne bi smelo nikoli kloniti pred pritiski politikov, ki si lastijo državo Slovenijo.

V kolikor bi ustavni sodniki odločali v skladu  s pravnimi normami ne bi bilo nobene potrebe, da demonstriramo tu saj bi tudi ostala sodišča bila prisiljena  odločati v skladu z Ustavo in zakoni !

Nehajte se gospodje sodniki sklicevati na pravno državo, ki je že zdavnaj umrla. Dejansko živimo v diktaturi komunističnega enoumja, ki je vsak dan hujše.

Najboljši dokaz uvajanja diktature  je bil leta 2010, ko si je notranja ministrica Kresalka prilastila pooblastila Ustavnega sodišča in na novo preštevala agresorske vojake, ki so v času izbrisa klali po Bosni in jim priznavala pravice kot izbrisanim vi pa niste naredili nič, da bi takšno ustavno kršitev delitve oblasti prekinili. SRAMOTA za državo Slovenijo, še večja pa za ves  sodni sistem, ki deluje v nasprotju z pravno državo in mednarodnimi standardi, saj z dajanjem alibijev kriminalcem  krši temeljne človekove pravice državljanov in vse mednarodne dogovore!

Po vsem povedanem se upravičeno udeležujem tega protesta za vzpostavitev pravne države, ki je predvsem po zaslugi  sodnikov in njihovega pristranskega sojenja na podlagi političnih  ukazov CK ZKS  postala diktatura najslabše vrste za maltretiranje državljanov in orodje psihičnega izživljanja nad nami! 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk