Članek
Dominik Štrakl, 2. 8. 2014
Objavljeno Aug 02, 2014

Velika večina tistih, ki so v bivši totalitarni državi zasedali vodilne položaje, grobo kršili človekove pravice in so bili proti slovenski osamosvojitvi, so pozneje v samostojni Sloveniji zasedli vodilne položaje v politiki, gospodarstvu in sodstvu. Slovensko državo so pripeljali v katastrofalno stanje, na rob bankrota. Zaradi stanja v katerega so pripeljali našo državo, mladi nimajo več vere v boljšo prihodnost, saj ne dobijo služb in si ne morejo ustvariti družine. Zato jih vedno več odhaja v tujino in zapušča svoj dom, svojo domovino. Tisto domovino, ki bi morala biti prostor, kjer so pogoji, da lahko vsak ustvarja in živi. 
Sprašujem vas, ali se vam zdi normalno, da so in še vedno imajo v rokah vse zvode oblasti v samostojni Sloveniji ljudje zaradi katerih smo se tudi osamosvajali?
Se vam zdi normalno, da imajo ljudje, ki so v bivši državi delovali proti slovenskemu narodu, v samostojni Sloveniji privilegije, ki jih navadni državljani nimamo?
Sprašujem vas, če se vam zdi normalno in demokratično,  v hramu demokracije, v državnem zboru zagovarjati umore UDBE, ki je v totalitarizmu morila slovenski narod?
Sprašujem vas, če se vam zdi normalno in pravično, da slovenski narod plačuje odškodnine za kršenje človekovih pravic, ki jh delajo sodniki in pri tem ne odgovarjajo, ne kazensko in ne odškodninsko?
Ali se vam zdi normalno in demokratično, da je na vrhu sodstva človek, ki je s svojimi odločitvami v prejšnji totalitarni državi grobo kršil človekove pravice?
Ne, to ni moja Slovenija in meni se  to  v demokraciji ne zdi normalno in pravično. Verjamem, da tudi vam ne in mnogim drugim, ki žal ne morejo biti tukaj. Velika večina slovenskega naroda pa je prevarana in zaslepljena, saj nas vsakodnevno zasipavajo z lažmi in neresničnimi zgodbicami, da tako prekrivajo resnico. Vesel sem, da sem eden izmed tistih, ki tem lažem ne verjame.
Pred kratkim sem na socialnih omrežjih zasledil zelo pomenljivo misel. Citiram: »Moja domovina je in ostane moja, če ima prav ali ne. Kadar ima prav se bom trudil, da ostane na pravi poti. Kadar se moti si bom prizadeval, da zmote  popravi.«
Spoštovani!
Kot je že nekoč povedal dr. Ivan Štuhec. Janez Janša simbolizira zadnji steber slovenske osamosvojitve, in če ta steber dokončno pade, bo z njim padla osamosvojitvena Slovenija. Zato bomo vztrajali. Vzrajali bomo in zahtevali pravno, demokratično urejeno in pravično domovino v kateri bomo živeli pošteni, delovni in ustvarjali ljudje. Verjamem, da bo nekoč prišel dan, ko bo zmagala resnica. Verjamem, da bo prišel dan, ko bo slovenski narod, slovenska država končno stopila na pot k razvitim evropskim narodom. In, drage prijateljice, dragi prijatelji, verjamem, da bo slovenski narod nekoč končno dobil tisto, za kar je bil rojen: SVOBODO in PRAVIČNOST.

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk