Spoštovani!

 

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014 si z vsakodnevnimi aktivnostmi prizadeva za spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Slovenija naj bi bila na podlagi Ustave Republike Slovenije demokratična, pravna in socialna država, kjer naj bi bilo zagotovljeno varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin ne glede na politično ali drugo prepričanje. Žal temu ni tako, saj ima Slovenija še vedno, kot edina država v zahodnocivilizacijskem krogu, političnega zapornika. Zapor Janezu Janši predstavlja nepopravljivo škodo, saj časa, ki je bil njemu in njegovi družini po krivici odvzet, ne more povrniti prav nihče.

 

Ker se želi Odbor 2014 seznaniti z mnenjem Varuhinje človekovih pravic o stanju pravne države v Sloveniji ter o kršenju človekovih pravic in temeljnih svoboščin zaradi zlorab pravosodja, ki so se zgodile v procesu proti Janezu Janši in mnogih drugih primerih, se bodo predstavniki Odbora 2014 danes, 5. 8. 2014, sestali z Varuhinjo človekovih pravic.

 

V opomin, da se v Sloveniji še vedno sistematično kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine, bodo tudi danes, ob 17.00, pred Vrhovnim sodiščem, z nami svečke prižigali: Karmen Kozmus, Jelka Godec, Marko Pogačnik, Aleš Primc in dr. Damir Črnčec.

 

Vljudno vabljeni!
Odbor 2014