Članek
Govor Urše Leah Predalič, 4. 8. 2014
Objavljeno Aug 05, 2014

Ko razmišljam, kje so razlogi za tako stanje in ko se sprašujem zakaj je Slovenija edina država v Evropi, ki še ni izšla iz krize. Se vedno znova in znova zaletim v ista imena ljudi, ki tako ali drugače v zakulisju vodijo igro. Kdo so ti strici iz ozadja in kako to počnejo je nedavno v svoji knjigi opisal tudi Zdenko Roter. Obraze pa lahko vidite na slikah s »procesije na magistrat«. 

Očitno tem ljudem ni mar za državo – skrbi jih le ohranitev njihovih privilegijev. Tudi instant vlada za enkratno uporabo katere obrisi se nakazujejo ne kaže znakov upanja za nas in za naše otroke.

Edino upanje za nas in našo prelepo Slovenijo je JANEZ JANŠA! Ne samo, da je bil eden ključnih osamosvojiteljev. Bil je tudi edini predsednik vlade katerega vlada je zdržala cel mandat in edini predsednik vlade, katerega vlada je imela proračunski presežek..

Janeza Janšo v svetu cenijo kot uspešnega, poštenega in verodostojnega politika. Tudi v času po krivični obsodbi prejema s strani najpomembnejših evropskih politikov izraze podpore.

Po drugi strani pa – ali mi zna kdo našteti koliko čestitk in izrazov podpore je iz tujine ob svojem zavidljivem volilnem rezultatu prejel Miro Cerar ??

Janez Janša je zaprt preprosto zato, ker se strici, ki bi morali že zdavnaj prepustiti vodenje države ljudem, ki spoštujejo demokratične procese in tržno gospodarstvo bojijo za svoje privilegije. 

Zato ker znajo »ribariti samo v kalnem« se bojijo Janeza Janše in zato se bojijo vseh nas.

Zavedajo se, da se pod vlado Janeza Janše ne bodo mogli več pasti in krasti.

Skrajni čas je, da naredimo temu konec. Zato so tudi taki izrazi podpore kot je danes tukaj pomembni in potrebni. Mediji nas skušajo ignorirati in o dogajanju molčati – pozabljajo pa, da ravno tišina pogosto najbolj kriči. Tako kot se zbiramo danes tukaj se je pričela Roška, ki nas je vodila do osamosvojitve.

Danes imamo svoje osamosvojitelje le omogočiti jim je še potrebno, da Slovenijo še dokončno osvobodijo!

Zato bomo vztrajali. Vztrajali, da se prekine vladavina stricev in njihovi privilegiji.

Da rešimo Slovenijo instant strank in vseh, ki so pasivno ali aktivno nasprotovali osamosvojitvi Slovenije in Slovencev. 

Borili se bomo: Za NAS, za naše otroke, za Toneta Krkoviča, za Janeza Janšo in za SLOVENIJO!

Urša Leah Predalič

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk