Članek
Vančo Tegov, govor 6. 8. 2014
Objavljeno Aug 07, 2014

S seboj prinašam izraze podore, in,  obenem ogorčenja nad vsem tem kaj se dogaja pri nas, v naši ljubi, lepi, obenem  pa nesrečni in razdvojeni državi Sloveniji.

(Moje videnje). Davnega leta  +84, ko sem zaključeval  študij v prestolnici nekdanje skupne(umetne in zaradi kaprice   takratnih komunističnih   ideologov) nesrečne   tvorbe,  in se s veseljem odločal  za življenje  na teh prostorih,  si niti v  najbolj črnih sanjah nisem prestavljal,  da se moja(izbrana) domovina spremenila v to v kaj se je do danes,  in v to kar je danes.

 Primerjava  let 1988 in  2014,  dajeta  strašljivo podobnost med miselnim vzorcem leta 1988 in 2014, med strukturo oblasti, zlasti sodne veje, ki je vedno v takšnih okoliščinah  izkazala in se izkazuje za »glavnega« zaviralca kulturnega in političnega razvoja v naši državi.

Strah zbujajoča je razlika oz   čas(1988 in 2014)  ter okoliščine(prej Jugoslavija, država ki ni bila naša, moja,  iz katere smo želeli oditi zaradi totalitarnega režima in kratenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin in danes samostojna Slovenija, članica EU).

In kaj me tukaj navdaja z grozo?

Vzorec. Kateri vzorec? Oblastni, oblastniški, tisti na katere stoji in obstoji ali pade pravna oziroma  pravična država. V začetnih letih samostojnosti v preveliki vnemi in želji po spravljivosti in družnem soustvarjanju mlade samostojne demokratične države in njenega ustroja, smo spregledali vso infrastrukturo in paralelno nomenklaturo, ki je z lahkoto nadaljevala delo. Delo-kraja nacionalnega bogastva, prilaščanja in podrejanje svojim neprikritim interesom po obvladovanju mlade države.

Več kot »odlično« je tem strukturam stregla tretja veja oblasti, sodna veja. Ta je bila hranjena z »dognanji eminentnih  komunističnih pravnikov«,  ki so v prejšnjem sistemu s pomočjo  zakonov in ostalih prepisov spravila marsikaterega  svobodoljubnega državljana, Slovenca za zapahe ali pa kar direktno v smrt. Še dan  danes  po svetu hodi in vpliva na sodno vejo »Enver  Hoxdha« pravne stroke pri nas, g. Ljubo Bavcon, avtor komunističnega  kazenskega zakonika  in nečloveškega čl. 133 o verbalnem deliktu.

 Ta zgradba, ki je za nami je polna učencev in  častilcev omenjenega gospoda . Najbolj  znan med njimi je Branko Masleša, potomec pod kozarskih partizanov.

 Ta »človek« direktno in indirektno, danes popolnoma instrumentalizira   vlogo sodišča, s pomočjo

prilagajanja pravnih predpisov  za oddaljevanje in onemogočanje vseh tistih ki se ne ujemajo z njegovimi naročniki in ideološkimi somišljeniki.

Takšnih tendenc in pojavov,  mene osebno kot svobodomiselnega državljana , je enostavno strah.

V procesu, farsi brez primere v 21. stoletju, Patria, je brez vseh dokazov, otipljivih ali manj otipljivih, je bil obsojen in zaprt JJ, ob kršenju temeljnih človekovih pravic in svoboščin svobodnega posameznika, brez možnosti da se zagovarja. Obsojen si zaradi česarkoli, kadarkoli brez dokazov, brez osnovnih elementov kateregakoli kaznivega dejanja. To se  lahko zgodi   vsakemu od nas.

To je atentat na Svobodo, to je umor pravne države in to je genocid krivce nad pravičnostjo in možnostjo da bi jo kdaj imeli.

Zato vas dragi prijatelji, domoljubi, resnicoljubi, Slovenci, pozivam  da še naprej vsi skupaj vztrajamo  na poti ki smo jo začeli. Vsak  dan tukaj,  fizično, in kjerkoli po Sloveniji, da izražamo  jasno voljo in vztrajamo do  izpustitve JJ ter   končno, do spremembe tečaja in smeri plovbe barke države Slovenije  ki bo obrnjena v prihodnost in lepši jutri!

Svoboda JJ +TK

Za osvobojeno Slovenijo,

Za očiščeno Slovenijo

Vančo Tegov, Celje

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk