Članek
Shod za svobodo in pravičnost, 14. 8. 2014
Objavljeno Aug 17, 2014

Bojan Kekec, 14. 8. 2014: Hočemo sodno vejo oblasti, ki bo odločala pravično in odgovorno (povzetek) 

Janez Janša je po krivici v zaporu že 54. dan. Krivična sodba je za dve leti poslala v zapor voditelja opozicije in človeka, ki ima velike zasluge za osamosvojitev Slovenije, uveljavitev demokracije in ustave z določili o pravni državi. Ne gre za sodno zmoto, gre za namerno dejanje. Naveza sodnikov in tožilcev, ki so sodelovali pri tem je naredila toliko strokovnih in procesnih napak, da ji ne preostane drugega, kot da se od sramu pogrezne v zemljo. Samo vprašanje časa je, kdaj bo sodba padla. In takrat bo tudi za slovensko sodstvo nastala težko popravljiva škoda. Veliko uglednih pravnih strokovnjakov je sodbo že označilo za neutemeljeno. Dolžnost vseh svobodno mislečih ljudi je, da tudi mi povzdignemo svoj glas.

Tudi državnemu svetniku Francu Kanglerju so s krivično sodbo odvzeli mandate. Sedel je ob meni v DS. Ob zgodbah in diskreditacijah, ki so se dogajale tudi njemu, se človeku naježijo lasje. Kdo mu bo odvzeti mandat sedaj vrnil? Kdo bo za to prevzel odgovornost? Hočemo sodno vejo oblasti, ki bo odločala pravično in odgovorno.

Na naši poti do pravice, nas ne bodo ustavili in zlomili, ker pravica na koncu vedno zmaga. In do zmage pravice, bomo Janeza Janšo odločno branili in podpirali.

Janko Požežnik, 14. 8. 2014: Janez Janša si zasluži pravico, ne potrebuje milosti (povzetek)

Tudi jaz se želim pridružiti tistim, ki izražamo svoj protest proti krivičnosti, ki trenutno vlada v Sloveniji.

Ali smo zato, ker zahtevamo pravičnost za vse državljane enako, protidržavni element?

Ali smo tudi mi lahko zaradi tega kaznovani in obravnavani kot protidržavni element? Zakaj se nekateri državljani, ki so tudi prepričani v krivičnost obsodbe Janeza Janše, ne upajo udeležiti protestnega shoda in ne upajo tukaj spregovoriti? Zakaj se bojijo? Bojijo se za svoje službe, bojijo se posledic, bojijo se, da se bodo tudi sami znašli na Dobu, čeprav niso storili nič narobe. V kakšni državi živimo, če se moramo bati za službe, za svojo svobodo, če povemo kaj si mislimo? 

Ko se pogovarjam z svojimi prijatelji izven meja Slovenije, ne morejo verjeti! Mislijo, da jim govorim zgodbe izpred 60 – 70 let iz časov najhujšega komunizma ali pa iz današnje daljne Severne Koreje. Toda to, da je Janez Janša že 56. dan v zaporu na podlagi montiranega procesa in krivične sodbe ni zgodba! To, da je naša Urška in Črt in Jakob, ki je včeraj brez očeta praznoval prvi rojstni dan, brez moža in očeta, ni zgodba in niti Koreja! To je žal kruta resnica in sramota za Slovenijo in za vse tiste, ki sprejemajo takšne odločitve.

Janez Janša si zasluži pravico, ne potrebuje milosti. 

Življenje in zgodovina se vedno odvija tako, da nekoč pride vse na svoje mesto. Pravica je včasih na razbolelih nogah, hodi počasi, a vedno pride! Tudi do Janeza bo prišla. Takrat bo dobil zadoščenje on in vsi mi. Toda krivic, ki so se zgodile in trpljenja njega in njegovih naj bližnjih se ne da nikoli izbrisati. Škode, ki je bila zato storjena Slovenji in Slovenkam ter Slovencem se ne da nikoli popraviti. In s tem računajo, nad tem se naslajajo, v tem uživajo. Kakšni ljudje so to?

 

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk