Članek
Govor Radovana Štora, 19. 8. 2014
Objavljeno Aug 19, 2014
Težko razumem kako človek, po nedolžnem obsojen, lahko prenaša v zaporu vsako uro posebej. Ali ni , tudi za jekleno osebnost, ponižanje in občutek nemoči preveliko breme tako fizično in psihično? Vse kaže, da je namen tudi tak. Ne vem kateri dan te stvari prestaja v zaporu edini politični zapornik v Evropi -Janez Janša. V nekem tujem mediju sem zasledil ugotovitev, da Janez Janša bije bitko s pravosodjem že dolgih 30 let. Kot vse kaže jo bo še dolgo. 
 
V naši državi se je oblikovala še ena vzporedna oblast – pravosodje. Če na politično oblast ljudstvo vsaj navidezno lahko vpliva na volitvah, na pravosodje ljudstvo nima nobenega vpliva in nobene moči. Da je paradoks še večji: to isto pravosodje sprejema usodne in neprizivne odločitve prav v imenu ljudstva. Torej v mojem in tvojem imenu.
 
Pravosodje se je zaprlo v zelo homogeno tvorbo, samo sebi zadostno, ki ne trpi nobenih vplivov, nobenih preverjanj in nobene kritike. Vse zavito v celofan strokovnost. Vendar pozabljajo, da je celofan prosojen, da je skozenj mogoče videti vse obrise notranjega delovanja in tudi popkovino, ki še vedno črpa kri iz prejšnjega sistema. Naloga tega sistema je ohraniti zaprtost in nedotakljivost. Nehote delamo s svojo oceno krivico vsem tistim sodnikom in pravosodnim delavce, ki delajo pošteno in so samo organizacijsko del tega sistema. Vendar me čudi, da le redki zmorejo dvigniti glas in povedati svoje mnenje. 
 
Edini pravi kritik s težo in edini politik, ki je sposoben spremeniti ta sistem je Janez Janša. Zato ga ta isti sistem obravnava kot grožnjo številka 1. In prav nad njim uveljavlja svojo moč in skuša ne vse načine dokazati svojo nedotakljivost in premoč. To me skrbi. Ne samo zaradi Janeza Janše, temveč tudi zaradi samega sebe in tudi zaradi tebe. Na tak način, kot je bil procesiran in obsojen on, sem jutri lahko jaz in tudi ti. Kako za vraga se lahko braniš, če ne veš kaj ti očitajo ?
 
Zato moramo družno dvigniti glas proti takemu početju. Za domovino so naši predniki dajali življenja. Na Primorskem že davno pred uradno komunistično priznano vstajo. Za domovino smo pripravljeni žrtvovati vse kar premoremo. Za tako državo pa ne.
Dragi Janez, verjamem, da si močan. Zdrži in dokaži, da si zmagovalec. Prej ali slej bo pravici zadoščeno in boš oproščen vseh sumov. Naj bo ta tvoja kalvarija nepotreben davek na poti do boljše države in prijazne domovine.
 
Tebi in tvoji družini je namenjena naša neomajna podpora.
#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk