Spoštovani,

na današnji dan beležimo že kar  63. dan odkar je Janez Janša, žrtev politično montiranega procesa po krivici zaprt. Politični zapornik v državi v osrčju Evropske unije predstavlja veliko sramoto za našo domovino Slovenijo, ki je nekdaj predstavljala vzor ostalim tranzicijskim državam.

Nepravična obsodba na podlagi indicev ne poraja polemik samo doma, ampak tudi v mednarodni skupnosti, kar posledično vpliva na veliko zmanjšanje ugleda Slovenije kot pravne in demokratične države. Zelo zaskrbljujoče je dejstvo, da v slovensko pravosodje zaupa vedno manj državljank in državljanov Republike Slovenije, zato je tudi nujno ukrepanje in odzivanje Slovenskega sodniškega društva. V tem tednu je Slovensko sodniško društvo odobrilo prošnjo za sprejem predstavnikov Odbora 2014, ki bo potekal danes, ob 16.00 uri, Tavčarjeva 9, Ljubljana.


Vse, ki vam je mar, vabimo in pozivamo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Med drugim bodo z nami Carmen Merčnik, Aleš Hojs in Franc Breznik.  

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 21. 8. 2014