Spoštovani,

zaradi zavlačevanja postopkov odločanja danes beležimo že kar 64. dan odkar je Janez Janša, žrtev politično montiranega procesa po krivici zaprt. Vrhovno sodišče, kljub drugačnim napovedim ne odloča absolutno prednostno, kot so večkrat javno napovedali, temveč počitniško počasi. Kako drugače je mogoče razumeti, da bo občna seja sodnikov vrhovnega sodišča šele več kot mesec dni kasneje od prvič sklicane, nesklepčne seje. V Odboru pričakujemo in upamo, da so sodniki sklenili dopust in da bo seja tokrat sklepčna. 

Vrhovno sodišče hkrati pozivamo, da državljanom preneha posegati v pravico in svobodo izražanja, kajti le kako je mogoče drugače razumeti grožnje s prijavo odvetniški zbornici zoper odvetnika Francija Matoza samo zato, ker je govoril resnico. V Odboru odločno protestiramo zoper takšno oblastno arogantno ravnanje sodnih funkcionarjev na Vrhovnem sodišču in pričakujemo, da bodo ustavna načela ostala nepoteptana s strani tistih, ki so njihov prvi branik.

Vse, ki vam je mar vabimo in pozivamo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Med drugim bodo z nami: mag. Andrej Aplenc, Metod Berlec in Jure Ferjan.

Odbor 2014, 22. 8. 2014