Članek
Govor mag. Andreja Aplenca, 22. 8. 2014
Objavljeno Aug 23, 2014

Imamo insceniran proces Patria. Tisti del sodne oblasti, ki je sproducirala sodbo, zaradi katere sta  Janša in Krkovič v zaporu, ignorira Resolucijo Sveta Evrope. Deluje s skladu z vladujočo oligarhijo, ki omogoča obstoj te sodne oblasti in takih sodnikov in tožilcev.

Treba je pa povedati, da imamo tudi poštene sodnike in ugledne pravnike, ki so svoje kritično mnenje o procesu Patria tudi povedali, doma in v tujini.

Vladajočo oligarhijo, ki jo imamo, kot pravi Resolucija Sveta Evrope, pa zelo motijo naša vsakodnevna zborovanja. Tako je med drugim dr. Dragan Petrovec podpornike odbora 2014 označil za zametek drhali in sedaj smo za tega pravnika in penologa postali drhal. Pri tem bi pripomnil naslednje, ko sem bil zaprt na Golem otoku, so na nas rjuli banda, banda. Sedaj smo pa drhal. Pričakujem, da bo Evropa seznanjena z enim in drugim.

Imeli smo priliko videti demokratično socialistične vstajnike, ki so nosili transparente Vse v Hudo jamo, metali molotovke in granitne kocke v policiste, od katerih je bilo preko 60 ranjenih, nekateri hudo.

Naša zborovanja naj bi bila po Draganu Petrovcu drhal. Dejstvo pa je, da zborujemo mirno, spodobno, kot se za civilno družbo spodobi, in nihče od nas ne meče granitnih kock. Pri tem bi se rad zahvalil policistkam in policistom, ki spremljajo naša zborovanje. Vesel sem, da so tu, kajti če jih ne bi bilo, bi prav lahko demokratično socialistični vstajniki metali v nas granitne kocke.

Leta 1992 za časa Demosa sem bil generalni direktor Slovenskih železarn. Ko je prevzela oblast LDS, je železarne z 10,000 uslužbenci poskusil prodati na Bermude Herman Rigelnik, ki je kasneje sedel v prvi vrsti na zboru Foruma 21 in katerega Avtocomerc sedaj rešuje vladujoča politika. Ljudje te vrste iz Foruma 21 sestavljajo oligarhijo, ki ima milijarde v davčnih oazah in ki, kot pravi Resolucija Sveta Evrope, vlada pri nas namesto pravne države in demokracije.  

Sodba insceniranega procesa Patria bo razveljavljena, ali na Vrhovnem sodišču, ali na Ustavnem sodišču ali pa na Evropskem sodišču.  Janez Janša in Tone Krkovič in Ivan Crnkovič bodo rehabilitirani. Čim kasneje se bo to zgodilo, tem večji bo udarec tistim, ki so jo zrežirali.

Na koncu bom pa povedal, da sem bil jaz dvakrat zaprt na Golem otoku, in sem bil rehabilitiran, Jože Pučnik je bil dvakrat zaprt in je bil rehabilitiran. Janez Janša je sedaj dvakrat zaprt in bo tudi rehabilitiran.

Andrej Aplenc

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk