Spoštovani,

danes mineva že 66. dan odkar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša, žrtev politično montiranega procesa, po krivici zaprt. S tem pa se Slovenija postavlja ob bok nedemokratičnim državam sveta, kjer vrednote držav zahodnocivilizacijskega kroga niso spoštovane in ne zasedajo pomembnega mesta v politični kulturi držav.

V 19. členu Splošne deklaracije človekovih pravic je zapisano, da ima vsak posameznik pravico do svobode mišljenja in izražanja. Sem je všteta tudi pravica, da nihče ne sme biti nadlegovan zaradi svojega mišljenja in pravica, da lahko vsak išče, sprejema in širi informacije ter ideje s kakršnimikoli sredstvi in ne glede na meje. Tudi Ustava Republike Slovenije v 39. členu zagotavlja svobodo izražanja misli in govora, prav tako lahko vsak svobodno sprejema in širi svoje mnenje. Svobodo izražanja tako zagotavlja najvišji zakon v državi pa kljub temu ni vedno spoštovana.

Svoboda izražanja je eden izmed temeljev vsake demokratične države. Zadnji dogodki kažejo, da v Sloveniji temu še vedno ni tako, zato vse, ki želite, da se Slovenija vrne na pravo pot, pot demokratične in pravne države,kjer bodo človekove pravice in temeljne svoboščine spoštovanje, vabimo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Med drugim bodo z nami:  dr. Borut Rončević, Maja Urbanc in Mojca Škrinjar.


Vljudno vabljeni!