Ponosna sem, da sem Slovenka, a nisem ponosna na državo v kateri ne vem ali bom mogoče tudi jaz že danes ali jutri obsojena brez dokazov – na podlagi indicev.

Sprašujem vas, ali je tudi vas strah, da boste na vrsti jutri vi – obtoženi na podlagi indicev?

V ustavi je zapisano, da je Slovenija  pravna in socialna država.

Značilnost pravne države je:   delitev oblasti,  enakost pred zakonom,  sojenje v razumnem roku   in neodvisnost sodstva.

Žal so v Sloveniji, razen delitve oblasti, kršena prav vsa načela pravne države.  Še najbolj akuten pa je problem neodvisnosti sodstva.

Ali pomeni enakost pred zakonom in neodvisnost sodstva to, da so višji sodniki  sodbo Barbare Klajnšek, ki je temeljila na podlagi indicov brez zadržkov potrdili?   Vrhovna sodnica Vesna Žalik pa očitno po nalogu nadrejenih, ne namerava niti pohiteti s primerom, niti  predlagati prekinitve izvrševanja kazni ali sodbo razveljaviti ali odpraviti. Ali pomeni to njeno dejanje sojenje v razumnem roku?

Njihov odlašanje z odločanjem in njihov cilj je zadržati Janša čim dlje v zaporu, po mojem mnenju tako dolgo, dokler mu mandatno volilna komisija oz.- DZ ne odvzame mandata.

Mar si ne zaslužimo neodvisnega sodstva, ki od sodnikov zahteva nepristranskost, moralno avtonomijo, zavezanost k ustavnosti, zakonitosti in človekovim pravicam?

Ampak povem vam dragi prijatelji:

»Pride čas, ko je zadnji čas«. In  zdaj je že zadnji čas, da se naše pravosodje prebudi z dolgih počitnic, da sodbo razveljavi ali odpravi in Janeza Janšo oprosti, da pride naš predsednik tu med nas, s ponosno dvignjeno glavo in s še večjo karizmo. Slovenija in mi to potrebujemo.

Srečno prijatelji.