Članek
Govor Andreja Čuša, 26. 8. 2014
Objavljeno Aug 26, 2014

Ampak vedite, ni mi bilo težko govoriti prvič, mi ni težko govoriti danes in če je treba, bom prišel še 1000 krat, samo da zmaga resnica. 


Sodna farsa po imenu Patria že šest let vpliva na skoraj vsako stvar v političnem življenju v naši državi. Nobena znanost ni, da ugotoviš, da je to zavlačevanje posledica tega, da smo ujetniki sil rdeče nomenklature. Vse to kaže, da smo se kot narod osamosvojili, zagotovo pa ne osvobodili.


Ena izmed raziskav s področja pravosodja v Sloveniji je pokazala, da je v obdobju od leta 2004 do lani človekove pravice in temeljne svoboščine kršilo najmanj 1200 sodnikov v 442 postopkih na slovenskih sodiščih. Kako dolgo bomo še trpeli primerjave s Severno Korejo, Kitajsko, Venuzuelo? Naši predniki se niso borili za to!

Očitno je, da bodo predstavniki jesenskih političnih sil s to temo še naprej zavlačevali, ampak jaz jim sporočam, da bomo vztrajali tudi mi! Želim si, da bi se v Sloveniji sodilo na podlagi dokazov in ne na podlagi političnega prepričanja. Na Finskem, kjer je sodstvo bolj spoštovano in ima večji ugled, so obtožene oprostili.   Če ne nikjer, bo sodba zagotovo padla na Evropskem sodišču za človekove pravice. Da bi si slovensko pravosodje prihranilo sramoto svetovne razsežnosti, pričakujemo in zahtevamo, da se to stori v tej stavbi.


Svoboda Janši, svoboda Sloveniji!