Kako pa ti dokažeš,da ob neznanem času nisi bil na neznanem kraju in nisi prejel neznane obljube na neznan komunikacijski način.........pa saj to je znanstvena fantastika. Ta obsodba nima zveze z nikakršnim dokazom in kot je bilo že stokrat povedano s strani mnogih pravnikov in tudi sodnikov,vsi vemo,da bo sodba slej ko prej padla.

In take stvari se ne smejo dogajati v pravni, demokratični državi. Če le-ta seveda je pravna država. Slovensko pravosodje pa je v tej obsodbi JJ dokazalo,da Slovenija to še ni. Slovenija je prepletena z vrednotami bivše totalitarne države, države, iz katere smo se na plebiscitu tako suvereno izjasnili,da želimo izstopiti.  Slovenski narod se je s prepričljivo večino skoraj soglasno izrekel za samostojno državo. Vendar smo pri graditvi nove države pozabili,da je za zdravo in varno gradnjo potrebno postaviti trdne temelje. Tega nismo storili in to nas tepe zdaj. Nismo presekali komunističnih vezi v organih naše države. Vezi, katerih korenine so ostale v zemlji in žal po toliko letih počasi spet vzklile iz zemlje. Vendar bo slej ko prej potrebno to rastje izruvati iz zemlje in uničiti.  V EU so že podali predlog zakona, ki bo prepovedoval poveličevanje komunizma ter njegovih simbolov. Tudi v Sloveniji. To je pravi korak naprej.

Tu se ne shajamo le zaradi primera Patria, tu smo tudi zaradi vseh tistih 422 primerov krivičnih sodb, kjer so bili obsojeni nedolžni ljudje in so bile kršene človekove pravice. Tu smo tudi zaradi tega,da se takšne kršitve v bodoče ne bodo več dogajale, ter zato,da bodo sodniki,ki kršijo človekove pravice za kršiteve odgovarjali. Tu smo za Janeza Janšo, Toneta Krkoviča, pa tudi zame,zate , za vse Slovence. Vsakemu se take krivice lahko dogodijo. Ne zatiskajmo si oči! To se dogaja danes, tu, v Sloveniji!

Ko se sprašujem kaj je narobe s Slovenci, da volijo mačka v žaklju, za katerega se v času pred volitvami sploh ne ve,kakšen program ponuja,kakšne rešitve predlaga za izhod Slovenije iz krize,nasprotno, celo ve se,da programa sploh nima,pa vendar mu ljudje izkažejo tolikšno podporo na volitvah. Kaj botruje takšnemu početju?

Odgovor na to vprašanje sem ta vikend našla med obiskom sosednje Hrvaške. Peljala sem se mimo sprevoda poroke nekega hrvaškega para. Toliko zastav, kot sem jih videla tam, pri nas ne vidiš niti v prestolnici,razen seveda na shodu Odbora 2014 in vsakem srečanju stranke SDS. In tam je šlo samo za poroko neznanega para.  Odgovor je na dlani. Slovencem manjka domoljubja. Ne znamo ljubiti svoje domovine in zato je stanje takšno kot je. Domoljubje pa je ljudem potrebno privzgojiti. V šolah, družini in seveda tudi z vzgledom vidnih vodstvenih članov državnih organov. In kaj smo doživeli mi? Ne le,da se naši otroci tega v šoli ne učijo, povečini pa tudi v celici družine ne. Kakšen vzgled nam dajejo vidni člani državnih organov, če se predsednica Okrajnega sodišča Vesna Pavlič Pivk razkazuje ovenčana s simboli bivšega totalitarnega sistema. Njeno ravnanje je poveličevanje totalitarnih simbolov, ki pomenijo oživljanje oziroma pozivanje k vračanju, k revolucionarnim vzorcem in simbolom ter k poveličevanju osebnosti in njihovih genocidnih dejanj. Njeno dejanje daje Slovencem  signal,da simboli Republike Slovenije niso vredni nič, da Slovenci nismo vredni nič in da je Slovenija zanjo nič. Da ji je domoljubje do Slovenije španska vas nam je iz tega dejanja jasno, skrb zbujajoč pa je signal,ki ga ljudem daje.

Vendar vam povemo,da mi vemo kaj je to domoljubje, saj ga dan za dnem zdaj že XX . dan dokazujemo s svojo udeležbo na shodu za svobodo, pravico in resnico in ne bomo odnehali vse do dne, ko bo pravosodje delalo pošteno, neodvisno in strokovno. Domoljubje nam dokazuje z vsakim svojim dejanjem od dneva osamosvojitve naprej tudi JJ. In to je prava pot. In to je, kot je rekel Gorazd Pučnik na Prešernovem  trgu,  NAŠA ZGODBA. To MORA biti naša zgodba, zgodba Slovencev, zgodba Slovenije!

Zato svobodo Janezu Janši, svobodo Tonetu Krkoviču in svobodo Sloveniji!