V ječi sedi človek. Človek z veliko začetnico. Mož, oče, prijatelj mnogim Slovencem, domoljub in neustrašen borec proti edinemu sovražniku, ki ga ta trenutek premore moja domovina: komunistični partiji Slovenije. To je partija, ki se je leta 1945 z orožjem polastila oblasti, pobila na desettisoče mož, žena in otrok in krvavo vladala do leta 1990, ko se je morala pod vplivom dogodkov v Romuniji potuhniti in se začasno skriti pod drugo ime. Žal se tega manevra večina Slovencev ni zavedala in si zatiska oči še danes. Še naprej volita takoimenovane nove slaščičarske obraze in se ne zaveda, kakšno gorje kliče nad deželo. Nedavno tega je nekdo zapisal na spletnem forumu: če bi na volitvah kandidirali komunisti in žveplena kislina, bi se brez razmišljanja odločil za žvepleno kislino.

V ječi sedi človek, ki je bil obsojen brez enega samega otipljivega dokaza. Še več: obsojen je bil zaradi kaznivega dejanja, ki ga v zakonu ni. Obsojen je bil na zavraten, pritlehen, brutalen način, kakršnega je sposobna sproducirati samo komunistična UDBA. In kar je najbolj perverzno:  obsojen je bil v imenu ljudstva.

Zdaj pa se sprašujem: v imenu katerega ljudstva?

V mojem imenu prav gotovo ne, pa tudi v imenu vseh tistih, ki živijo pošteno, ki ne kradejo, ne tiholazijo, ne skrunijo hribov z diktatorjevim imenom,  ki se iz dneva v dan borijo za preživetje svojih družin; v njihovem imenu prav gotovo ne.

V čigavem imenu torej?

Odgovor je preprost: v imenu vseh tistih, ki so metali ljudi v Barbarine rove, v imenu tistih, ki nam vladajo že skoraj 70. let, v imenu tistih, ki nam ropajo banke in živijo na davkoplačevalski račun, v imenu tistih, ki imajo račune na Cipru, Kajmanskih otokih, Liechensteinu in še kje, v imenu tistih, ki nas posiljujejo z titoistično ikonografijo in v imenu tistih, ki verjamejo medijem, ko le ti že več kot dvajset let obtožujejo Janeza Janšo za vse grehe tega sveta.

 

Ko sem vprašal soseda, zakaj tako sovraži Janšo saj mu ni storil še nič žalega, je ta odgovoril: »Tako pravijo na televiziji, pa tudi v časopisu sem bral!«. Značilen odgovor ignoratskega, povprečnega državljana, ki ne hodi na volitve in po bifejih zabavlja čez Janšo, doma pa maltretira svojo družino, nesrečen, ker prejema 600 evrov miloščine ali pa je celo brezposeln.

 

Zato vam sporočam, tovariši sodniki: ne zlorabljate naših imen v svojih skonstruiranih sodbah. Nimate mandata za to početje. Mi vam ga nismo dali. Sodite po zakonih in svoji vesti.

Če jo sploh imate.

 

Naj zaključim: prišel bo dan, ko bo Janez Janša spet med nami, prišel bo dan ko bo ta komunistična sodba ovržena in razveljavljena in prišel bo dan,  ko bo naša domovina spet svobodno zadihala.