Slovenski družbeni prostor so v zadnjih petindvajsetih letih zaznamovali procesi politične demokratizacije, osamosvojitve in pridružitve Evropski skupnosti. Po tej trditvi bi si človek mislil, da živimo v prelepi, uspešni, demokratični Sloveniji. A žal to ni bilo nikoli dlje od resnice kot danes. Danes živimo v zavoženi državi. Javnost manipulirana s strani rdečih medijev verjame komunističnim bajkam, saj je to bistveno lažje, kot slediti zdravi razsodnosti in podpreti resnico.

Kakšen zgled daje današnja slika mladim?

Nam daje upanje za lepo prihodnost, nam pusti sanjati?

Očitno se z lažjo in nesposobnostjo da priti celo do samega vrha evropskih funkcij, če si le podkupljiv in se povezuješ s pravimi ljudmi. To pomeni, da zame kot mlado študentko, ki trdno verjame v demokracijo in načela Slovenske demokratske stranke, v tem neokomunističnem sistemu prihodnosti ni.

Dragi zbrani, ne smemo odnehati dokler ne bo pravica zagledala belega dne, dokler ne bo izpuščen naš predsednik Janez Janša, dokler nam ne vrnejo ukradene države.

Vsak dan znova moramo pozivati k prevzemu odgovornosti krivih za krivične obsodbe, laži in manipulacijo.

Vsak dan moramo nazorno pokazati na nesprejemljivo delovanje sodstva in ignorance varuhinje za človekove pravice. Vsak dan znova moramo držati svojo držo v prid pravičnosti, svobodi in demokraciji.