Pravijo, da lahko pravico, ki je koristimo tudi izgubimo. Svoboda govora je takšna pravica, ki pa mora postati tudi dolžnost. Na odvzem te svoboščine ne pristanemo ! Svoboda govora je osebna svoboda, ko lahko vsak izmed nas brez zadržkov govori s sosedom o stricih iz ozadja.

Svoboda govora je, ko v sodstvu i nepisanih pravil, kdo lahko govori, kdo ne – pa vendar lahko govorijo samo nekateri.

Svoboda govora je kadar je medijski prostor uravnotežen, kadar je prostor tak, da si lahko človek sam ustvari mnenje na podlagi argumentov in ne na podlagi informacij, ki nam jih sugerirajo medijski monopolisti pod krinko lažne objektivnosti.

Tovrstne svobode v Sloveniji ni !

Sodržavljani, sodržavljanke, resnica je napadena !

Oblega jo nesveto zavezništvo izkrivljenih posameznikov v sodstvu, medijih in globoki državi.

V našem vsakdanu se odraža kot:

Razlikovanje med prvo in drugorazrednimi državljani. Slednji to občutimo, kadar čakamo v neskončnih vrstah v zdravstvu, se izgubljamo v labirintih dovoljenj, postopkov, odločb in ko vpijemo po kvalitetnejšem šolstvu, vse to medtem, ko za bivše partijske veljake in njihove potomce ovir ni, ti se zdravijo in šolajo v tujini.

Odraža se tudi kot že več kot 20 let trajajoč poskus diskreditacije vrednot slovenske osamosvojitve, pri čemer ti agitatorji često pozabljajo, ali pa se ne želijo spomniti, da je za osamosvojitev  podpiralo 90 odstotkov oddanih glasov. Iz tega sklepam, da je poskus oživljanja totalitarnih simbolov pljunek v obraz tisočletnih sanj slovenskega življa. Z našim zbiranjem jim sporočamo, stopajte z občutkom, saj hodite po naših sanjah.

Nazadnje in najpomembneje, odraža se tudi kot odvzem svobode prvemu obrazu slovenske pomladi, Janezu Janši, ki je kot glasnik resnice postal sovražnik nesvetega zavezništva. Proces Patria je privid, sestavljen iz indicev. Mi nismo nasedli, naj tudi to odmeva po mračnih hodnikih ugrabljene države.

Moj apel velja nam vsem.

Strnimo vrste, uporabimo naše glasove v imenu nas samih, v imenu tistih,  ki jim je bil v preteklosti glas odvzet hkrati z življenjem, domovino in dostojanstvom. Povzdignimo glas tudi za tiste, ki šele prihajajo – naša skupna bodočnost mora biti lepša !