Spoštovani zbrani, dragi branilci demokracije, vladavine prava in človekovih pravic! Gonja zoper Janeza Janšo, edinega političnega zapornika v osrčju Evrope, se iz sodnih dvoran seli tudi v Državni zbor, ki naj bi veljal za hram demokracije. Oziroma, če smo povsem natančni, se po navodilih murgelskega barona vrača nazaj tja, kjer se je tudi pričela.

Ni jim dovolj, da so Janeza Janšo strpali v zapor, danes je v njem že 85. dan, ampak se kršenje njegovih pravic še stopnjuje. Janezu Janši želijo v nasprotju z voljo volivcev odvzeti tudi mandat poslanca, ki mu je bil z največjim številom glasov dodeljen po demokratični poti. Odvzem mandata pomeni poseg v pasivno in aktivno volilno pravico.

V tem primeru ne gre več samo za kršenje človekovih pravic Janezu Janši, ampak jih kršijo tudi vsem volivkam in volivcem, ki so jasno in nedvoumno izrazili svojo voljo. V primeru, da mu bodo mandat odvzeli - in pri njih nič več ni nemogoče - bomo živeli v državi, kjer je bila volja volivcev odvzeta. Torej, živeli bomo v nedemokratični državi, saj oblastniki državljanom jemljejo temeljno demokratično pravico. Postavili se bodo nad državo.

Amaterski projekt »Ustavimo Janeza Janšo« je nova velika sramota za našo državo in nas postavlja ob bok državam, kjer je demokracija mrtva.

Dovolite, da Vam na kratko predstavim ta skrajni manever naravne koalicije v Državnem zboru oz. zavezništva Stranke Mira Cerarja, DESUS, SD ter strančic Alenke Bratušek in Združene levice. Namesto, da bi se ukvarjali z alarmantnim stanjem v naši državi, je njihovo osnovno vodilo in temeljna stična točka dokončni obračun z Janezom Janšo. Obračun z osamosvojiteljem, demokratom in opozicijskim liderjem.

Da bi si sicer navzven umili roke kot Pilat (demokratična Evropa jim za njihove osebne interese vendarle pomeni preveč),  so se najprej obrnili na Zakonodajno-pravno službo Državnega zbora. Tukaj so doživeli hladen tuš. Mnenje Zakonodajno-pravne službe je bilo jasno: odvzem poslanskega mandata Janezu Janši je sporen z vidika skladnosti z ustavo. Manever je propadel, potrebovali so novega, nekaj, kar se bo izšlo 100-odstotno.

Na račun davkoplačevalcev so si tako omislili kvazi strokovno komisijo pravnih strokovnjakov. Mimogrede, ta je bila ustanovljena že skoraj pred mesecem dni in v tem času jim je uspelo le to, da so se prvič sestali. Trdo delajo, ni kaj. Pri tem pa se števec njihove tarife dnevno obrača – seveda na naš račun. Dovolite, da spregovorim nekaj besed o tej komisiji strokovnjakov. Najeli so jih sami na lastno željo in za njihove potrebe. Torej, če smo pošteni, in mi tukaj zbrani zagotovo smo, govorimo o skupini plačancev.

In kdo so ti plačanci, ki bodo odločali o mandatu Janeza Janše? Večinsko gre za politike, ki imajo pravno znanje.

Dr. Ciril Ribičič: zadnji predsednik Zveze komunistov Slovenije, ki je bil v času osamosvojitve na njeni temni strani. Torej, Janez Janša nas je osamosvajal in se odločno postavil proti komunističnemu režimu, ko je bil Ribičič v Sloveniji glava nedemokratičnega sistema. O naših mirnih, argumentiranih in odločnih vsakodnevnih zborovanjih pred sodiščem pa je izjavil, da politični pristaši z dvigovanjem glasu na cesti poskušajo dati takšne in drugačne razlage, ki pa s pravno državo nimajo nobene zveze. To po njegovem mnenju ne daje dobrega vtisa.

Dr. Rajko Pirnat se je o mandatu Janeza Janše že javno opredelil. Po njegovem mnenju izvolitev na poslansko funkcijo nima nekakšnega "očiščevalnega" učinka na pravnomočno obsodbo. Dodal je, da razlogi, zaradi katerih poslancem v omenjenem primeru preneha mandat, obstajajo.

Aleš Zalar: nekdanji minister za pravosodje, ki z Janezom Janšo v zadevi Patria javno obračunava že leta. Med drugim je izjavil, da bo sojenje v zadevi Patria trajalo izredno dolgo. Njegovim navodilom Masleša zvesto in dosledno sledi. In pred nami so že druge volitve, ki jih bo moral predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša očitno spremljati iz zapora.

Dino Bauk - mimogrede predlagan s strani Združene levice - pa je bil goreč zagovornik vstajnikov, ki so se znašli pred sodiščem. Torej govorimo o zastopniku tistih, ki so na ulicah z granitnimi kockami, obešanjem lutk in obiskovanjem ljudi na domovih zahtevali glavo Janeza Janše.

Torej, to so člani komisije, ki bodo na podlagi njihovih že znanih stališč odigrali vlogo rablja.

Čudi me in dobesedno sem nekoliko zmedena, da Milan Kučan ni bil sprejemljiv za ta jagodni izbor dobro plačanih izvrševalcev želja ustroja, ki bi njihovi enotni odločitvi dodal le še piko na i. Mar zgolj zato, ker ga je v to druščino predlagala SDS?

A mi se ne bomo predali. Pravica je na naši strani. Svoboda Janši, svoboda Sloveniji!