Spoštovani,

na današnji dan beležimo že kar  87. dan odkar je Janez Janša, žrtev politično montiranega procesa po krivici zaprt. Slovenija je tako edina država v zahodnocivilizacijskem krogu in osrčju Evropske unije, ki ima političnega zapornika. Le ta predstavlja veliko sramoto za našo domovino, ki je nekdaj predstavljala vzor ostalim tranzicijskim državam, hkrati pa postavlja razmislek o vrednotah in moralnih prepričanjih slovenske politične elite in družbe nasploh.

Nepravična obsodba na podlagi indicev ne poraja polemik samo doma, ampak tudi v mednarodni skupnosti, kar posledično vpliva na veliko zmanjšanje ugleda Slovenije kot pravne in demokratične države. Zelo zaskrbljujoče je dejstvo, da v slovensko pravosodje zaupa vedno manj državljank in državljanov Republike Slovenije. Zato Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014, ki predstavlja največje gibanje za človekove pravice po Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin iz leta 1988, na miren, kulturen in dostojanstven način sporoča, da so v slovenskem pravosodju nujno potrebne spremembe, brez katerih ni mogoč izhod iz vsesplošne gospodarske in socialne krize.


Kitajski pregovor pravi: Vse zmote imajo svoj čas, najmanjša resnica pa tudi po sto milijonih ovir, zvijač in spletk, ostane zmeraj to, kar je bila. In prišel bo čas tudi za resnico, ki bo Slovenijo usmerila na pravo pot - pot sodobne, stabilne, svobodne, demokratične in pravne države, ki bo utemeljena na vrednotah zahodnocivilizacijskih držav. Vse, ki vam je mar v kakšni državi živimo vabimo in pozivamo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Med drugim bodo z nami: Branko Bračko, Sanja Slemenšek in Ive Stanič.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 14. 9.  2014