Lep pozdrav vsem, ki ste danes tu, nekateri že večkrat. Jaz pa vam danes prinašam podporo in pozitivno energijo iz Nove Gorice. Tudi jaz sem prižgala svečko za pravno državo, ki je žal ni več. Prižgala jo bom tudi za Janeza Janšo, ki po krivem prestaja zaporno kazen.

Janeza Janšo podpiram že od vsega začetka, prav tako tudi stranko SDS, saj menim, da je prav ON politik svetovnega kova, ki  ga v teh težkih časih še kako potrebuje naša Slovenija, vendar ga na vse možne načine hočejo izločiti iz političnega dogajanja. Janša je človek, ki ima največje zasluge za našo osamosvojitev in o tem se premalo govori! Jaz pa danes to javno in naglas povem!

Pred dvema letoma, v času Janševe vlade, smo imeli vsi upanje, da se bo v tej naši Sloveniji začelo obračati na bolje. Vlada je sprejemala prave odločitve in bila je že na pravi poti, da se izkopljemo iz krize. Tako pa se vedno globje pogrezamo vanjo….O tistih, ki so oropali banke in naše skupno imetje, se ne veliko govori, ne vemo njihovih imen, zanje ni kazni, ni obtožb, nihče od teh ni v zaporu. V zaporu je pošten človek, ki ga je bilo potrebno le politično odstraniti in očrniti. Zdajšnja vladajoča elita nam uničuje državo z lažmi in egoizmom….Zato sem danes tu v prvi vrsti, da podprem Janeza Janšo, da mu z mojo prisotnostjo vlijem POGUM in mu kličem:
»Janez Janša, naš veliki borec za pravice in resnico, radi te imamo, vedno bomo s teboj in te podpirali. Prej ali slej boš zopet med nami in takrat bo za vse nas, Slovence in Slovenke, najsrečnejši dan in novo upanje. Prisrčno te pozdravljamo in ti poklanjamo tole lepo AVSENIKOVO SKLADBO…….Čakala bom, da vrneš se in kadarkoli bo, nam bo lepo.

Živel naš veliki junak Janez Janša! Živela SDS, najboljša slovenska stranka!                                                                                        

J.Svete