Spoštovani zbrani, žal je minilo že veliko preveč dni, ko se zbiramo tu pred VS in pričakujemo, da bo institucija za mano odločila in izpustila iz zapora indično obsojena Janeza Janšo in Toneta Krkoviča. Obljubljeno je bilo celo, da bodo delali tudi med počitnicami. Vsaj jaz sem naivno upal, da se bo to zares zgodilo. Pa se ni. Zakaj?

Prihajam iz gospodarstva in želim povedati, da v kolikor mi našim kupcem nekaj obljubimo in to ne uresničimo le te izgubimo in posledično imamo težave s preživetjem. Kupec gre preprosto tja kjer ga upoštevajo.

Če razumem ustroj države bi naj bili mi državljani nekakšni kupci storitev oblasti med drugim tudi tretje veje oblasti oz. je oblast v neki meri naš dobavitelj. Glede na to, da obljuba sodišča o delu med počitnicami ni bila uresničena bi po tej logiki morali mi državljani drugam. Žal to v tem primeru ni mogoče predvsem pa tega ne želimo, zato smo še naprej prepuščeni na milost in nemilost nekomu, ki ima zagotovljeno plačo in delovno mesto. Lahko pa se zamenja oblast kar bi v tem primeru bila najbolj primerna odločitev.

A vendar so se v zgodovini stvari obrnile tudi drugače, kot je bilo v nekem trenutku verjeti. Zato pozivam institucijo za mano, da svojo obljubo, čeprav z veliko zamudo in z nepopravljivimi posledicami, nemudoma izpolni. S tem bi najbolj koristila slovenskemu gospodarstvu.

Ja slovenskemu gospodarstvu in s tem posledično vsem prebivalcem Slovenije.

Se sprašujete zakaj bi to koristilo predvsem gospodarstvu gospodje in gospe delivci pravice?

Zato ker je danes v zaporu človek, ki je edini, ki govori slovensko in je voditelj, ki je hkrati sposoben razmišljanja in dejanj, ki zagotavljajo konec negativne gospodarske in socialne spirale v Sloveniji. Razumite ta stavek poenostavljeno tako, da je Janez Janša edini slovenski politik, ki je v tem trenutku  sposoben voditi izvršilno vejo oblasti.

V kolikor si bomo v Sloveniji še naprej zatiskali oči pred ekonomskim stanjem v katerem je naša država, bomo navodila kako iz tega brezna poslušali v nemščini, francoščini, poljščini, češčini, slovaščini, jezikih skandinavskih držav ali kar kombinaciji vseh teh jezikov držav v katerih so bili toliko modri in so stare vzorce zamenjali s sodobnimi. Rezultati pravilne politike namreč že dajejo zavidljive rezultate tudi v nekaterih postkomunističnih državah. In poglejte izključno v tistih, ki so uspele stare vzorce mišljenja zamenjati z novimi. Le zaprositi jih bomo morali, da nam posodijo strokovnjake za reševanje države pred stečajem oz. države v stečaju.

In ta človek, ki lahko reši Slovenijo je po prepričanju strokovne javnosti in nas pravnih nestrokovnjakov zaprt po krivici s čimer se dela nepopravljiva škoda njemu samemu predvsem pa krivica in, naslednjih nekaj generacij težko popravljiva, škoda Sloveniji.

Odločite takoj gospe in gospodje sodniki!