Spoštovani,

danes beležimo že 88. dan odkar imamo v Sloveniji političnega zapornika, kar nas postavlja ob bok državam, ki ne spoštujejo načel demokratične in pravne države. Na podlagi 2. člena Ustave Republike Slovenije naj bi bila Slovenija pravna in socialna država. Spoštovanje Ustave v praksi pa je pod velikim vprašajem, saj je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša že 88. dan v nepravičnem zaporu, ker naj bi na neugotovljenem kraju, ob neugotovljenem času, na neugotovljen način prejel obljubo nagrade. Nikakor ni zanemarljivo dejstvo, da so sodbo kritizirali tako ugledni slovenski kot tuji pravniki, kar dodatno zmanjšuje ugled slovenskega pravosodja in posledično vpliva na nizko stopnjo zaupanja državljank in državljanov v njegovo delovanje.

V vsaki demokratični državi sodišča sodijo v imenu ljudstva, tudi pri nas. Dogodki, ki se odvijajo pa kažejo na to, da slovensko sodstvo sodi večini v imenu manjšine. Zato vse, ki želite demokratično, pravno, svobodno, prerojeno, prebujeno in evropsko Slovenijo vabimo in pozivamo, da se nam danes ob 17.00 pridružite, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Med drugim bodo z nami: Jože Tanko, predsednik podmladka Evropske ljudske stranke (YEPP) Konstantinos Kyranakis in mag. Dejan Valentinčič.

Odbor 2014, 15. 9. 2014

Aktivnosti Odbora 2014 je mogoče spremljati na prenovljeni spletni strani http://www.odbor2014.si/, Facebooku in Twitterju.