Pozdravljeni, moje ime je Kostas in sem predsednik podmladka Evropske ljudske stranke. Ko sem bil star 17 let, 10 let nazaj, se je zgodila velika širitev EU, takrat se je tudi ta krasna država pridružila EU. Moja mati mi je tedaj dejala, da je to velik dan za Evropo. Vprašal sem jo, zakaj? Povedala mi je, da se je mnogo držav, ki so se nam takrat pridružile, obrnilo stran od komunizma.

Moji prijatelji iz podmladka SDS in tudi drugi prijatelji po Evropi, pripadamo skupini, ki je bila vzgojena z vrednotami, ki jih predstavlja evropska zastava. Zastava in zvezde so oblikovane enakomerno, kar predstavlja tudi to, da so države med seboj enakopravne. Enakopravne, zato ker so tudi njeni prebivalci pred očmi zakona enakopravni, zato ker imamo v Evropi nekaj, kar se imenuje vladavina prava. To pravzaprav pomeni za nas, to pravzaprav pomeni  za mojo generacijo in za vse ljudi, ki želijo biti svobodni, svobodo. Zato, vsem tistim, ki imajo nostalgijo po komunizmu in vse to kar ta predstavlja, želimo mi,  iz podmladka Evropske ljudske stranke, nekaj povedati: »Obračamo novo stran, brez komunizma, pa naj vam bo to všeč ali ne«.

Z mojim dobrim prijateljem Andrejem Čušem, ki mu čestitam za izvolitev v parlament, skupaj delava že dolga leta. Delamo po najboljših močeh, mlade ljudi navdušujemo za ideje prihodnosti in ne ideje preteklosti. Zato mislim, da bi se strinjali z mano, če na glas povem novi slovenski komisarki Alenki Bratušek, da petje komunističnih napevov in napevov, da je EU banda lopovov ter napevov o Che Guevari, nimajo mesta v moji EU in pri moji generaciji v EU. To mora razumeti. Kaj lahko tukaj rečemo na kratko? Ni napaka, da je pravni sistem  v Sloveniji naredil primer (tožbo) iz ničesar, afero Janeza Janše. Vrednote, ki jih predstavlja ta zastava (EU) in ponos te zastave (SLO), ki jo držite, pomeni, da moramo dopustiti človeku, ki je dobil, kot slišim, največ glasov v državi, moramo dopustiti Janezu Janši končati delo in ukvarjanje z resničnimi težavami: resničnimi težavami z nezaposlenostjo in s čedalje večjimi težavami državljanov te države s katerimi se soočajo. Primer (tožba) brez ničesar se kot propaganda uporablja že devet let v vsaki kampanji, to ni drugega kot odvračanje. Da zaključim: tukaj sem z vami, da vas podprem in še posebej težko delo mlajše generacije, podmladka SDS, velike ekipe, kar morate prepoznati. Skupaj moramo poslati močno sporočilo ljudem iz drugih držav, ki so se pridružili veliki družini 2004. Obrnimo hrbet ostankom socializma in s tem političnim strankam z nostalgijo komunizma, ki jih je mnogo. Na vas je, da bo vaš glas močnejši, da se združite z ljudmi z drugih držav, da prenesete močan glas komunističnim nostalgikom in zločinom, ki so jih naredili zoper našo generacijo in da se vsi skupaj obračamo stran od njih. Svoboda Janezu Janši!