Slovenci potrebujemo »glasnost« Pozdrav vsem vam, ki ste se tu danes že 92 zbrali, da podprete JJ v njegovi borbi za pravico, za pravično sojenje in odpravo politično motivirane krivične sodbe, za pošteno in neodvisno pravosodje in za odpravo krivosodja, za demokratično Slovenijo, kjer so pred zakonom vsi enaki, za uspešno državo.

Janez Janša je naš vzornik, zaslužen za neodvisno in svobodno Slovenijo in demokracijo. Zasluži si, da ga podpremo in s tem tudi odpremo pot novi, bolj pravični in resnično demokratični Sloveniji. Trdno verjamem, da bo nekoč v prihodnosti, morda kmalu, v Puščavi postavljen spomenik Janezu Janši, ki bo v vsej svetlobi prikazal za Slovenijo tega zaslužnega državnika in bo v sramoto tistim, ki sedaj pljuvajo nanj in ga skušajo politično umoriti, na teman čas zlagane demokracije in korumpiranega pravosodja.

Danes imamo prvi dan novo slovensko vlado, izvoljeno na legitimnih volitvah, ki niso omogočale opoziciji enakovrednega boja za volivce. Imamo novo vlado z domnevno »novimi« starimi obrazi, vsekakor pa z starimi političnimi idejami in usmeritvami. Obljubljajo in rišejo v meglah novo boljšo Slovenijo, delali pa bodo po starem v škodo Sloveniji. Ta vlada in politika, ki jo podpira, sta »invalidni«,  gluhonema je , ima okamenelo srce in je neavtonomna v svojih odločitvah, vodena od nekje zunaj, na neugotovljen komunikacijski način, od neznanih, a vseeno poznanih stricev. Vlada in predsednik vlade so gluhonemi, ne slišijo naših jasnih zahteva po reformi pravosodja, po spoštovanju človekovih pravic, ustave in zakonov. Ne slišijo zahtev po reformah, na primer javne uprave in njenega zmanjšanja, pokojninskega in zdravstvenega sistem. Eden izmed ministrov je odkrito proti gradnji drugega tira proge Koper-Divača, ki je ključnega pomena za razvoj Luke Koper, posebej v tem času, ko je Trst dobil finančno injekcijo za izgradnjo  ,pristanišča in enako tudi Reka, v času, ko se bije konkurenčni boj severno-jadranskih pristanišč. Luka Koper in prometna povezava Jadran z srednjo, vzhodno in severno Evropo je bistven del slovenskega gospodarstva, naše okno v svet. Nasprotnikom gospodarske in politične uspešnosti Slovenije sta Luka Koper in železniška proga že od nekdaj trn v peti. Isti minister je tudi proti dogradnji avtocestne povezave od Avstrije do Hrvaške. Zavira napredek slovenskega gospodarstva.

Za pravosodnega ministra so izbrali bivšega predsednika KPK, ki je kršil zakon in ustavo RS v svojem Poročilu o premoženjskem stanju takratnega  predsednika vlade Janeza Janše in župana Zorana Jankoviča. Pravosodje in pristranski mediji so se  selektivno posvetili samo Janezu Janši. Janez Janša danes sedi v zaporu, g. Jankovič pa kandidira za župana mesta Ljubljane.

Predsednik vlade in koalicijski partnerji so bili še pred kratkim nasprotniki samokandidaturi bivše predsednice vlade za komisarko EU, pa so kot po ukazu od zgoraj spremenili mnenje in jo sedaj podpirajo.  Podpirajo osebo, ki je zadolžila Slovence in eno generacijo za 10 miljard evrov v enem letu in to na način, ki vzbuja sum na korupcijo, morda celo politično. Taka vlada in predsednik dajejo vtis neavtonomnosti, da za njimi morda stoji še nekdo, ki ima moč, da z njimi manipulira,  morda celo iz tujine. Taki vladi ne moremo zaupati in tudi vemo, da nas ne bo poslušala. Pristranski mediji nas tudi ne slišijo, tudi nas ne vidijo, so zaslepljeni oz. lobotomirani.

Da bomo dosegli naše upravičene zahteve, da bo Janez Janša izpuščen iz zapora in politične karantene je edino naše orožje »glasnost«. Tista glasnost, ki je zrušila Sovjetsko zvezo, Varšavski pakt, podrla berlinski zid in uničila moč komunizma. Mi ne bomo uporabljali nasilja za dosego naših političnih ciljev, ne bomo se pripenjali z verigami, ovirali promet, blokirali stavbe. Z glasnostjo moramo pričeti odpirati oči tistim, ki so verjeli ali še verjamejo v verodostojnost te vlade. Prepričati je treba, tiste, ki so v apatiji, v malodušju, da se ne da ničesar storiti. Pa se da, od ust do ust in od mesta do mesta, od vasi do vasi je treba oznanjati, kaj se v resnici pri nas dogaja, kdo je kriv za našo nacionalno katastrofo, kdo je kriv za politično karanteno Janeza Janše, kdo je kriv za krivosodje. Vi vsi, ki ste danes tu, ste zametek novega gibanja za boljšo in bolj pravično Slovenijo. Naš glas in glasnost bosta osvobodila našega Janeza Janšo!