Spoštovane vztrajnice, spoštovani vztrajniki! Danes se v Sloveniji soočamo z velikimi težavami, skoraj istimi kot ob koncu Jugoslavije. Tako lahko proces patria prav tako primerjamo s procesom proti četverici. A veste, kdaj je bil proces proti četverici komaj formalno končan?

Proces proti četverici je formalni epilog doživel šele 22. 2. 1995, ko je Vrhovno sodišče Republike Slovenije na predlog državnega tožilstva razveljavilo sodbo Vojaškega sodišča v Ljubljani (27. 7. 1988), Vrhovnega vojaškega sodišča v Beogradu (30. 9. 1988) in tudi Zveznega sodišča v Beogradu (16. 5. 1989). Začuda so slovenski mediji o tem zelo skromno poročali ali celo zamolčali oz. spregledali to simbolno pomembno oprostitev četverice JBTZ, ki je sedem let poprej močno stresla in spremenila Slovenijo v njenih temeljih«

Na podlagi tega lahko ugotovimo, da se stanje v Sloveniji danes ni prav nič spremenilo. Farsa Patria se vleče že od leta 2008, v tem času pa je vplivala na parlamentarne volitve 2008, 2011, 2014, evropske volitve 2009 in 2014, vplivala je tudi na lokalne volitve 2010, kot tudi bo vplivala na prihajajoče se lokalne volitve.
 

Gre še za eno neverjetno naključje, ki kaže na to, da smo še vedno žrtve neuspele tranzicije, ki mladim kar krade prihodnost.

Opozoril bi na stališče podmladka Mednarodne demokratske zveze, ki pravi, da je Janez Janša politični zapornik.
 

Pozivam sodno vejo oblasti, da v primeru Patria čim prej razsodi in pošlje to sramoto na smetišče zgodovine.Svoboda Janezu, svoboda Tonetu in pravico vsem žrtvam politično montiranih procesov po svetu!