Spoštovani prijatelji, lepo pozdravljeni! Slovenija je prejšnji četrtek dobila dvanajsto vlado oziroma osmo postkomunistično vlado po osamosvojitvi. Nov ministrski zbor ima kljub krizi tri člane več kot doslej. Se pravi, da so si zagotovili več dobro plačanih služb in bodo še naprej veselo trošili in nas brezglavo zadolževali!

Po demokratičnih spremembah leta 1990 smo imeli samo sedem let desnosredinske, pomladne vlade in kar šestnajst let vlade, ki so bile levosredinske, socialistične oziroma postkomunistične. Pred tem pa smo petinštirideset let živeli v enapartijskem totalitarnem komunističnem režimu.

To politično dejstvo je v veliki meri pripomoglo k temu, da je Slovenija zadnja leta v globoki gospodarski, družbeni in moralni krizi. Da sodstvo ne deluje tako, kot bi moralo, ampak se zlorablja za politični obračun z opozicijo!

Kako se bo s tem soočil novi predsednik vlade Miro Cerar, ki izhaja iz privilegirane partijske družine, je seveda veliko vprašanje. Je namreč sin tiste nekdanje generalne državne tožilke, ki je pred leti rekla, da vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje.

Kot kaže zadnje dogajanje, je od Cerarjeve sredinskosti ostalo bore malo, saj bo očitno pridno delal po naročilu botrov iz ozadja.

Če je bil sprva zelo kritičen do »samoimenovanja« propadle premierke Alenke Bratušek za evropsko komisarko, je po klicu iz Murgel obrnil ploščo.

Po novem je podpora Bratuškovi »državotvorno dejanje«.

Hkrati je kljub dejstvu, da je parlamentarna zakonodajnopravna služba pripravila strokovno mnenje, ki je opozorilo, da poslanski mandat predsednika SDS Janeza Janše ni sporen, dopustil ustanovitev nekakšne strokovne skupine režimskih pravnikov, ki naj bi napisala drugačno strokovno mnenje; da lahko Janši mandat kar »ugasne«.

In to kljub temu, da je Janšo volilo več kot šest tisoč ljudi.

Seveda bo to v nasprotju s slovensko ustavo!

Pri Demokraciji smo ob tem razkrili, da ta »strokovna skupina« dela za državni zbor kar na črno! Brez pogodbe!

Neverjetno! To je povsem v nasprotju z moralo in etiko, o kateri je tako veliko pridigal Cerar pred volitvami!

Hkrati s Cerarjevim soglasjem vladna večina preprečuje ustanovitev parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, češ da Janša ni primeren kandidat za člana te komisije, čeprav ima poln poslanski mandat. Vse zato, da opozicija ne bi nadzorovala dela tajnih služb, kar povečuje možnost zlorabe teh služb! To nas mora, dragi prijatelji, resnično skrbeti!

Hkrati je Cerar z imenovanjem Gorana Klemenčiča za pravosodnega ministra po nalogu botorov iz ozadja nagradil nekdanjega šefa tako imenovane protikorupcijske komisije za njegov obračun s prvakom SDS.

Pri tem je treba poudariti, da je Klemenčič po mnenju številnih pravnih poznavalecev pri obračunu z Janšo zlorabil KPK, saj je kršil zakonodajo, na podlagi katere dela ta komisija!

A to še ni vse. Po zanesljivih informacijah je Klemenčič kot šef KPK odstopil, potem ko je prebral osnutek poročila računskega sodišča. Z izdajo poročila je računsko sodišče sicer zavlačevalo, Klemenčič pa je izkoristil vmesni čas in odstopil s pojasnilom, da odstopa zaradi »pritiskov na KPK«.

Ta »pritisk« je bilo torej poročilo računskega sodišča, ki je vsebovalo negativno mnenje. Odkrili so namreč hude nepravilnosti pri sklepanju pogodb z zunanjimi izvajalci. Zato si je Klemenčič zaslužil več kot eno kazensko ovadbo. A zgodilo se ni še nič …

A vrnímo se k Cerarju. Od njegove domnevno želene mavrične vlade ni ostalo nič. Dobili smo eno najbolj levih vlad do sedaj. Je pa res, da imamo po novem mavrično opozicijo, a je ta zelo šibka, saj ima pomladna stran manj kot tretjino poslancev v državnem zboru. Obeti torej niso dobri!

A moramo vztrajati! Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša je namreč že dobre tri mesece v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane »indične« sodbe.

Sodnica Barbara Klajnšek, ki ga je obsodila na prvi stopnji, je bila že nagrajena. Kot smo razkrili na spletni strani Demokracije, jo je Slovenija poslala na posebno trimesečno izobraževanje v Haag kot domnevno najbolj obetavno sodnico. Se pravi tisto sodnico, ki je vodjo opozicije v zadevi Patria obsodila, da je neugotovljenega dne na neugotovljenem kraju na neugotovljen komunikacijski način sprejel neugotovljeno obljubo nagrade. Neverjetno! Sramotno!

 

Na podlagi enake sodbe je v zaporu tudi Anton Krkovič, ki je skupaj z Janšo ustanavljal Slovensko vojsko in bil poveljnik specialne brigade v času vojne za Slovenijo.

 

Vse poletje smo bili priče farsi na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije, kjer so Branko Masleša in njegovi podrejeni na različne načine zavlačevali odločanje o Janševi pritožbi in niso hoteli slišati zahtev protestnikov pred sodiščem. Vse zato, da bi prvak SDS čim dlje sedel v zaporu.

 

No, z vrhovnega sodišča so končno sporočili, da je njegov predsednik Masleša odredil senat in sejo, ki naj bi se začela 30. septembra in bo odločala o zahtevi za varstvo zakonitosti, ki jo je vložil Janšev odvetnik.

A v senatu bo razmerje povsem v korist izrazitih nasprotnikov Janše, tako da ni mogoče pričakovati res strokovne in neodvisne odločitve v primeru varstva zakonitosti.

 

Spomnimo! Sodnica poročevalka je po svojem očetu tožilcu povezana s povojnim Nagodetovim procesom in dachavskimi procesi. Se pravi z montiranimi, nedemokratičnimi sodnimi procesi. Mama druge sodnice pa je obsodila Jožeta Pučnika na visoko zaporno kazen. Da o Masleši na tem mestu sploh ne govorimo. V prejšnjem režimu je bil celo partijski sekretar v Kopru.

 

Torej bodo o Janševi pritožbi odločali politično pristranski ljudje! Režimski ljudje!

 

A nikar obupati. Spremembe se lahko zgodijo kmalu. Spomnimo. Jeseni 2000 so bile pomladne stranke močno poražene na volitvah, štiri leta kasneje pa so prepričljivo zmagale. Tokrat se to lahko zgodi še hitreje, saj je čas krize …

Seveda bo treba delati premišljeno, načrtno in vztrajno!

Trdno verjamem, da bo prišel čas, ko se bo Slovenija osvobodila spon totalitarne preteklosti!

 

Zato naj svoj govor sklenem z besedami, ki sem jih na tem mestu že izrekel! Slovenski sodniki, postanite profesionalni in neodvisni! Ne dopuščajte, da bi bili še naprej v službi ene politične opcije! Zavedajte se, da vas bodo ljudje cenili, če boste pošteni in neodvisni!

 

Razveljavite torej montirano sodbo Patria in spustite junaka slovenske osamosvojitve Janeza Janšo na svobodo! Naj živi Slovenija! Naj živi osvobojena Slovenija! Svoboda Tonetu Krkoviču! Svoboda Janezu Janši!!!