Pozdravljeni člani ODBORA 2014 , spoštovani člani in simpatizerji Slovenske demokratske stranke, spoštovani vsi prisotni . Prinašam Vam pozdrave iz Žirov, kjer sem predsednik občinskega odbora. Za Žiri pravijo, da so na koncu sveta in kljub temu, da smo na koncu sveta je k nam prišla vest, da se dogaja krivica našemu predsedniku Janezu Janši, da se dogaja krivica našim članom Slovenske demokratske stranke, da se dogaja krivica naši domovini Sloveniji in našemu slovenskemu narodu.

V Žireh se tudi sprašujemo, kaj je nastalo z našim slovenskim narodom  v zadnji 20. letih.

V 90-ih smo bili tako enotni, složni in delovni. Potem je pa tista peščica ljudi, ki je ob osamosvojitvi držala fige v žepu dobivala vedno večjo moč in to na način, da je ljudem prodajala laž in obljube, ki jih niso nikoli izpolnili. Nasprotno temu so našo državo izropali in prekomerno zadolžili. Hkrati so se zraven teh ljudi pojavili tudi določeni izkušeni finančniki, ki so se vedno družili v krogu visoke politike in izkoriščali stanje v državi sebi v korist.

Posledično temu se je tako začel obnašati še navaden slovenski državljan. Gledal je in še gleda samo kje bo lažje prišel skozi.. kot temu rečemo, kje bo z malo truda dobil čim več za sebe. Žal take slovenske državljane srečujemo povsod; v gospodarstvu, zdravstvu, javni upravi in žal tudi v politiki. Veliko je takih, ki iščejo za sebe korist, kar ni prav in je na tem mestu potrebno povedat, da je temu treba narediti konec. Zakaj ?

Ker ravno ti ljudje, ravno ta slovenski narod posledično, ko gredo na volitve obkrožijo oz.  volijo ljudi, ki obljubljajo lagodno življenje, katero izvira na osnovi ne dela , izvira na osnovi dragih kreditov. Slovenski narod ne mara volit ljudi, ki govorijo resnico, ki povedo realno stanje kje smo, ki povedo, da je potrebno delat, da lahko zapravimo samo tisto kar ustvarimo. Slovenski narod pred volitvam sploh ne prebira programe posameznih strank ampak volijo ljudi, ki naj bi bili lepi ali pa se lepo smejali.

Ampak lahko mi verjamete; 2o let sem že samostojni podjetnik in Vam povem, da samo delo in dodana vrednost je tisto, kar nas bo ohranilo pri življenju. Dodano vrednost je potrebno ustvarjat vsak mesec, da se lahko pokrivajo vsi stroški, prispevki za državo, ki niso nizki, osebni dohodki in materialni stroški, nekaj mora ostati še za razvoj.  

Žal ugotavljam, da so naši starši ravnali napak, ko so naši generaciji govorili »uči se, da ti ne bo treba delat«. Sedaj pa imamo veliko izobraženega kadra, ki žal veliko njih želijo v javno upravo ali na taka delovna mesta, kjer je težko merit njihovo kvaliteto in kvantiteto. Posledično temu smo izgubili mnogo poklicnih šol, ki so dijake izobraževale konkretnega poklica. Kmalu ne bomo imeli več čevljarjev, šivilj, mizarjev . 

Torej brez poštenega dela, brez poštenega odnosa do življenja in okolice in brez resnice ni ključa do svobode in mirnega življenja. In kje je ta ključ ? Eden je sigurno v rokah varnostnika, ki trenutno pazi na našega Janeza. Morda bi paznik še uporabil ta ključ, pa mu ustanova zadaj za nami ne dovoli, zato smo tu, da bi zadevo premaknili, da bi pomagali obrniti ta ključ.

Ampak veste, to, da bo na svobodi Janez Janša bo še premalo , del tega ključa nosi tudi vsak sam, vsak, ki pripada slovenskemu narodu, vsak od nas širom Slovenije bo moral uporabit ta ključ in v svojem srcu odpreti pozitiven odnos do dela, do spoštovanja vrednot kot so pravičnost, domoljubnost,svoboda, solidarnost ter s ključem odpreti predalček v srcu, kjer je spravljena resnica. Hkrati pa zapreti predale, kjer so sovraštvo, laži, lagodno življenje, namigi za kraje, slovenska »fovšija«.

Dokler tega ključa ne bo uporabil vsak posameznik v naši družbi, tako doma v družini, kot na svojih delovnih mestih, bodi si kot delavec ali direktor, toliko časa v Sloveniji še ne bo dobro, ne bo miru. Sicer je zanimivo, da to vsi dobro vemo, saj imamo že stari rek, da »brez dela ni jela« pa kljub temu govorimo eno, delamo pa drugo. In to ravno slovenski narod, ta slovenski narod, ki se mu dela krivica.

Pozivam Vas, da uporabite ta ključ, ki vodi v SVOBODO JANEZA JANŠE in svobodo Slovenskega naroda.  

Na koncu se zahvaljujem vsem  članom Odbora 2014, ki vsakodnevno pripravljajo tukaj shode, s tem že uporabljajo prej omenjeni ključ. Upam, da kmalu dočakamo dan SVOBODE.       

SVOBODA JANŠI , SVOBODA JANŠI 

Ljubljana; 25. 09. 2014