Mandatno volilna komisija je na svoji seji prejšnji teden slenila, naj poslanci v DZ glasujejo o tem, da Janezu Janši mandat poslanca NE preneha (torej, da ostane poslanec). Ker je večina poslancev v sredo v parlamentu glasovala proti predlogu, da mandat Janši NE preneha, so mu mandat odvzeli.Torej, če ponovim, Janši je bil odvzet mandat s predlogom, da ga obdrži!?
 
In se sprašujem: Ali vladajoči politiki vedo, da bi bilo glasovanje ZA prenehanje mandata protiustavno in mislijo, da je glasovanje o  NE prenehanju mandata skladno z Ustavo? 
 
Prav neverjetno je  kako je sprevržena slovenska pravno-politična logika, ko je treba eliminirati drugače misleče, ki so nevarni vladajoči kontinuiteti!  
 
Novinar spletnega Dela je pod fotografijo sredinega shoda protestnikov napisal »Podporniki Janeza Janše pred parlamentom.«  Moj komentar:
Podporniki JJ in VLADAVINE PRAVA(!), je slučajno pozabil napisati novinar?
 
Protestniki zaptevamo le spoštovanje vladavine prava (USTAVE)! Če bi to veljalo, sodnega procesa Patria sploh ne bi bilo, zaradi nezakonitega obtožnega predloga, ki ni vseboval temeljnih elementov kaznivega dejanja. Vendar, ker imamo navidezno demokracijo, ki jo kažejo AGITPROP mediji in ker je klan (VLADAR-PARTIJA-Kučan) moral vzpostaviti in obdržati tudi v novi državi POPOLNO OBLAST, je bil simbol osamosvojitve Slovenije Janez Janša najprej leta medijsko diskreditiran in stigmatiziran, nato protipravno obsojen in v sredo še protipravno politično likvidiran!
David Tasič je dejal: "Janez Janša je predstavljal resno grožnjo, da se bo po njihovi meri ukrojen mali slovenski svet, zrušil in sesul v prah. Posebej zdaj, ko ekonomska kriza uničuje temelje naše družbe, Janša in ekonomski model, ki ga on zastopa, predstavlja edino resno alternativo preživelim ideološkim modelom, ki so nas pripeljali v stanje brezupa."
 
Nastaja zopet ENOPARTIJSKA DRŽAVA ! Take so bile fašistične, stalinistične in komunistične države, z vsemi posledicami, ki jih vsi dobro poznamo tudi iz lastne izkušnje. Slovensko politično vodstvo zavestno in naklepno, izbira prav to pot!Svobodoljubni, evropsko usmerjeni demokrati tega ne bomo več dopuščali. Postali bomo vstajniki. Resnica in pravica morata zmagati in mediji morajo opraviti družbeno odgovorno vlogo!
 
Za vladavino prava!
 
Za svobodno Slovenijo!