Spoštovani borci za svobodno in pravično Slovenijo, dragoceni vztrajniki! Težko je verjeti, da je danes že 132 dan, od kar so neokomunisti zaprli enega največjih sinov slovenske pomladi, Janeza Janšo. Janša je tarča zlobnih komunistov že več kot četrt stoletja. Leta 1988 so ga aretirali in po zrežiranem vojaškem procesu zaprli, leta 1991 je JLA na bombo, ki so jo med vojno za Slovenijo odvrgli v Kočevski reki zapisala: »Polno pozdravov Janezu Janši.«

Torej, takrat so ga hoteli že fizično likvidirati. Ker jim to ni uspelo, je leta 1994 besede o likvidaciji spet poudaril Milan Kučan: »Naprej diskreditacija, nato likvidacija.« Hvala bogu, da je danes Janez Janša še živ, saj bolj, kot se je Slovenija približevala evropskim integracijam in se je kasneje tudi uspešno vključila v njih, manj je bilo možnosti, da bi si Janšo upali sredi EU kar tako fizično likvidirati.

A to jim je vendarle uspelo storiti politično in po človeški plati. Še enkrat več so ga po farsičnem procesu Patria poslali v krivični zapor in mu mimo Ustave RS odvzeli še poslanski mandat ter mu de facto onemogočili politično udejstovanje. Koleteralna škoda tega neustavnega dejanja, je bilo vidna tudi pri 6.116 volivcih, ki so Janši zaupali poslanski mandat. Retroaktivno so jim torej odvzeli volilno pravico, ki je v vsaki normalni državi eden izmed demokratičnih temeljev. A temu očitno ni tako v Rdeči Sloveniji oz. v Kučanovem Murglestanu. Janšo so po drugem, človeškem aspektu, grobo onemogočili še bolj, saj je odvzem osebne svobode, poleg odvzema življenja, najhujši poseg v človekovo dostojanstvo in človekove pravice.

Veste kaj bodo naši otroci in vnuki nekoč prebirali v učbenikih? Sledeče: »V letu 2014 je Slovenija imela političnega zapornika Janeza Janšo. Kasneje je Evropsko sodišče za človekove pravice v krivični sodbi ugotovilo kup kršitev človekovih pravic, Sloveniji pa naložilo plačilo denarne kazni.« A vendarle ne prihitevajmo dogodkov. Sramotno, podlo in krivično sodbo še bo najprej presojala zadnja sodna inštanca v Republiki Sloveniji, to je Ustavno Sodišče. Tri predhodna ločena mnenja ustavnih sodnikov v juniju dajejo upanje, da si RS, ki jo je spet uzurpirala neokomunistična vrhuška, ne bo naredila totalne in neizbrisne sramote.

Trije ustavni sodniki (Mitja Deisinger, Ernest Petrič in Jan Zobec) so bili že dovolj pokončni, predvsem pa so se izkazali kot pravi branilci Ustave RS, da so v primeru Patria prepoznali nepošten sodni postopek, kršenje človekovih pravic in krivično obsodbo za neobstoječe kaznivo dejanje. Drugih pet ustavnih sodnic, vključno s predsednikom US Miroslavom Mozetičom, pa še enkrat čaka zelo resen premislek. Finalni o krivični sodbi Patria in še predhodni, ko bodo odločali o neustavnosti odvzema Janševega poslanskega mandata.

Kar sem javno povedal že predsedniku DZ Brglezu in predsedniku MVK Horvatu v enem izmed mojih komentarjev, na tem mestu isto sporočam še 6 ustavnim sodnikom, ki so na dobro plačanih službah očitno pozabili, da so v prvi vrsti branilci slovenske ustave.

Dejstvo št. 1: Janez Janša je eden izmed najzaslužnejših za slovensko osamosvojitev in zato večni sovražnik nomenklature (beri: tranzicijske levice).

Sklep št. 1: Discipliniranje osamosvojitelja Janeza Janše se nadaljuje!

Dejstvo št. 2: Janez Janša je na letošnjih volitvah v državni zbor kandidiral v skladu z ustavo in zakoni.

Sklep št. 2: Janezu Janši je vladajoči levičarski režim neustavno odvzel poslanski mandat!

Dejstvo št. 3: Janez Janša je bil v zadevi Patria (krivično) obsojen pred izvolitvijo v državni zbor.

Sklep št. 3: Zakon o poslancih primera obsodilne sodbe pred izvolitvijo ne ureja, retroaktivnost je v absolutnem nasprotju z Ustavo RS!

Dejstvo št. 4: Janez Janša je bil v parlament izvoljen po izrecni volji 6.116 volivcev.

Sklep št. 4: Vladajoča garnitura je (retroaktivno) iz volilnega imenika izbrisala 6.116 volivcev!

Dejstvo št. 5: Državni zbor ni sprejel ugotovitvenega sklepa, da je Janezu Janši poslanski mandat zares prenehal.

Sklep št. 5: Janez Janša je še vedno poslanec in poslanec bo tudi v naslednjem mandatu, kar pa večina krjavljev, ki so Janši neustavno odvzeli mandat, več ne bo!

Začel sem z zgodovino, ki nas bi morala kaj naučiti in končal bom z relevantno zgodovinsko primerjavo. Odlomek je iz nadaljevanja knjige Od partije do Patrie, ki jo trenutno pišem.

»Decembra 2011, 20 let po razveljavitvi krivični sodbe, ki je doletela Nagodeta in ostale žrtve komunistične represije, se je v isti stavbi, v isti zatohli sodni dvorani, v kateri se je politično sodilo Nagodetu in preostalim 14 obtoženim, začenjal na moč podoben montiran politični proces. Bil sem tam. Prisegel bi, da sem razločno zavonjal duh tistega časa, ki je s svojim postanim vonjem sporočal, da se od revolucionarnih časov do danes ni skorajda nič spremenilo. Le osebe so se zamenjale. Namesto Nagodeta je tam bil Janša, namesto Avblja najprej Branka Zobec Hrastar, kasneje pa Andrej Ferlinc, režimski mediji, ki so poročali o procesu v zadevi Patria pa so celo imeli še ista imena. Kakšna grenka ironija v tej še bolj grenki reprizi teptanja človekovih pravic!« Konec odlomka.

Sodniki, za božjo voljo! Končno končajte to teptanje človekovih pravic! Vaša prva tovrstna priložnost bo že kmalu – ob razsojanju ustavne pritožbe zaradi neustavnega odvzema poslanskega mandata Janezu Janši. Pokažite, da je sodna oblast v Sloveniji resnično neodvisna veja oblasti, ne pa samo podaljšek rdeče nedemokratične politike.

Svoboda Janezu, svoboda Tonetu, svoboda Ivanu in svoboda vsem po krivici zaprtim!”

Pripis: Tričlanski senat Ustavnega sodišča, ki bo odločal o Janševi ustavni pritožbi zaradi prenehanja poslanskega mandata, je znan. Senat bodo sestavljali Marta Klampfer kot predsednica ter člana Miroslav Mozetič in Jasna Pogačar. Ti sodniki so pred časom že glasovali za to, da se Janševa pritožba v zadevi Patria zavrže – ločena mnenja so takrat napisali ustavni sodniki Ernest Petrič, Jan Zobec in Mitja Deisinger.

Bodo sodili kot predstavniki neodvisne veje oblasti ali kot podaljšek rdeče politike, kot je danes ugotavljal Kaloh?