Članek
Danijel Krivec, govor 17. 11. 2014

Slovenija se je res osamosvojila, na žalost pa ne osvobodila. Še vedno zmaguje laž, ki se širi preko monopolov v medijih in ohranja s podporo monopolov v sodstvu

Objavljeno Nov 17, 2014

Spoštovani vztrajniki in vztrajnice, borci za pravico.

151. dan že mineva, odkar je slovensko sodstvo na podlagi politične krivične sodbe zaprlo Janeza Janšo in s tem poteptalo zaupanje v našo pravno državo. Demokracija naj bi bila zagotovljena v ustavi, vendar smo trenutno daleč od tega.

Vedno znova je treba govoriti o krivici, ki se dogaja pred našimi očmi. Marsikdo pravi, da se ponavljamo, ko protestiramo pred vrati Vrhovnega sodišča, ki ga vodi oseba, ki je v preteklosti kršila človekove pravice. Pravosodje je v rokah političnih gospodarjev, ki usmerjajo roko pravice. Ob podpori režimskih medijev si pravosodje prisvaja privilegije in opravičuje pravico do zmote v sodnih postopkih brez odgovornosti za sodnike. V zadnjem času je na pohodu virus zmote za največje tajkune, ki so bili zaprti na podlagi materialnih dokazov, in odhajajo na prostost. Ni pa malo tistih, ki se izognejo sodnim postopkom ali pa se izmaknejo prestajanju kazni z različnimi izgovori. Pravilna barvna politična lestvica je nujen predpogoj.

Vendar pa se vztrajnost v življenju izplača. Vztrajnost vedno vodi k cilju. Naše zavzemanje za pravico in resnico je že obrodilo nekaj sadov: najprej se ni smelo sodb sodišč komentirati, danes je to sprejemljivo, poskušali so nam omejiti pravico da javno protestiramo pred sodišči, tudi to je preteklost. Vedno znova dokazujemo, da bomo vztrajali do vzpostavitve vladavine prava in odprave krivic.

Slovenija se je res osamosvojila, na žalost pa ne osvobodila. Še vedno zmaguje laž, ki se širi preko monopolov v medijih in ohranja s podporo monopolov v sodstvu. Zdrava kmečka pamet je prenekatere v pravosodju že zdavnaj zapustila. Sodstvo in pravosodje še ni bilo sposobno prečiščenja. Pravna država ščiti elite, opozicija je nezaželena, predsednik največje opozicijske stranke pa je v zaporu.

Ta dejstva onemogočajo zdrav razvoj demokracije in dejansko svobodo nas vseh. Vendar se mi ne damo in bomo vztrajali, vedno znova moramo na ta dejstva opozarjati.

Spoštovane vztrajnice in vztrajniki, borci za pravico.

V stavbi za mano so se sprejele prenekatere odločitve, ki s pravno in pravično državo nimajo nič skupnega, mnoge odločitve so poteptale človekove pravice. Krši se zakone in Ustavo RS, da se opraviči politične odločitve in odvzame pravice drugače mislečim.

Nihče od nas si tega ni želel, kaj šele, da bi kaj takšnega v času, ko smo se osamosvajali, pričakovali. Elitam in lobijem, ki eno govorijo in drugo delajo, ki zagovarjajo načelo »najprej diskvalifikacija, nato likvidacija«, delujejo proti napredku in razvoju države ter skrbijo le zase in za svoje, že 25 let nastavlja ogledalo SDS in Janez Janša. Zato koristijo vsa sredstva, da bi to ogledalo razbili in ponovno prevzeli absolutno oblast. Z vsakodnevnimi protesti in drugimi aktivnostmi ne dovolimo, da zameglijo odsev v ogledalu. Boriti se moramo proti krivicam in zlorabam v slovenskem pravosodju za pravično in pravno državo.

Slovenija bo postala pravna država, ko bo odpravljena krivica Janezu Janši, Tonetu Krkoviču in Ivanu Črnkoviču.

Zahvala vsem vam, dragi domoljubi, da vztrajate in zahtevate pravico. Ne dovolimo, da se teptajo človekove pravice in temeljne svoboščine. Resnica na koncu vedno zmaga.

Za spoštovanje človekovih pravic in vladavino prava!

Svoboda Janezu Janši

Svoboda Tonetu Krkoviču

Svoboda Ivanu Črnkoviču

Svoboda Sloveniji

Danijel Krivec, 17. 11. 2014

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk