Članek
Kontinuiteta montiranih procesov

Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 168.

Objavljeno Nov 19, 2014

Kontinuiteta montiranih procesov

Danes mineva že 153. dan odkar je predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt in s čimer so njemu in njegovi družini sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Slovenski pravosodni vrh je z obsodb Janeza Janše jasno sporočil, da ostaja zvest liniji montiranih procesov, ki izhajajo iz tradicije medvojnih in povojnih sojenj, ki si jih je zamislila partijska vrhuška. Tudi v času svobodne in demokratične Slovenije, in celo po rehabilitaciji obsojenih na Dahauskih in Nagodetovem procesu, so se našli posamezniki, ki so trdili, da ni šlo za montiran proces. V času procesov je tedanji režim javnost naščuval zoper obtožene, izrabljal tisk ter vršil pritisk na obrambo obtoženih. Odločitev za proces je prišla neposredno iz političnih krogov tedanje samooklicane ljudske oblasti. Sodili so senati privrženi in podvrženi tedanji oblasti.

Žal danes opažamo že preživeti vzorec, ki se je ponovno rodil v zadevi Patria. Ideja o "velikem poku iz Finske" pride iz ust nekdanjega vodja Zveze komunistov Slovenije. Mediji se zlorabljajo za napade na obsojene. Zvesti partijski pravni kadri pristopijo v obrambo obtožnega konstrukta. Z javnostjo se manipulira. Zagovornike obtoženih se diskreditira in se jih celo preganja na sodišču. Ustvarjeno nezadovoljstvo javnosti pa se usmerja zoper politično opozicijo in njeno delovanje. Tako se ohranja kontinuiteta montiranih procesov. Celo priimki v sodnih senatih so isti.

Udeleženci shodov in podporniki Odbora 2014 sporočamo, da ne bomo pristali na montirane procese v samostojni in neodvisni Sloveniji. Zahtevamo prekinitev kršenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin za Janeza Janšo ter zahtevamo državo v kateri bo vladala vladavina prava, z namenom, da bomo čim prej živeli v sodobni evropski, pravni in demokratični državi, v kateri vlada spoštovanje človekovih pravic in kjer imajo vsi državljani enake priložnosti za dostojno življenje. Vse, ki se nam v tem dostojanstvenem boju želite pridružiti, vabimo danes ob 17.00 pred Vrhovno sodišče Republike Slovenije, kjer bomo prižigali sveče, luči upanja, svobode in pravice. Kot govorci so nam bodo pridružili: Žan Mahnič, Boštjan Kolarič in Jernej Pavlin.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 19. 11. 2014

Aktivnosti Odbora 2014 je mogoče spremljati na spletni strani http://www.odbor2014.si/, Facebooku in Twitterju.
 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk