Članek
Ciril Kadunc, govor 16. 11. 2014

Bistvo obstoja Slovenske države je resnica. Živa resnice je življenje, nauk za življenje. Mučenci s prstjo zasutih ust so jo izpričali.

Objavljeno Nov 16, 2014

Spoštovane vztrajnice in vztrajniki, Slovenke in Slovenci, državljani in državljanke!

Tukaj protestiramo za vse krivice, ki jih je naše pravosodje zakrivilo in se sprašujemo, do kdaj bo to šlo? Sodnice in sodniki, ki kršijo človekove pravice se morajo odstraniti! Nedopustno pa je, da se o tej temi tako malo govori kaj šele, da bi se zahtevale spremembe, ki so tako nujne če hočemo, da se normalno razvijemo v demokratično družbo. Bistvo obstoja Slovenske države je resnica. Živa resnice je življenje, nauk za življenje. Mučenci s prstjo zasutih ust so jo izpričali.

Resnica se uveljavlja z ljubeznijo in ne z vojskovanjem! Moč moramo črpati iz sebe, iti v globino za druge ljudi, biti odprti tudi za nasprotna mnenja. Odkriti moramo bratsko ljubezen in jo podkrepiti z dejanji, kar tudi mi počnemo, ne pa samo z besedami. Kajti govorjenje je prazno, če ni podprto z dejanji, ki so življenjski, kateri prispevajo k življenjski rasti osebe, dejavnosti razvoju družine in države. Velikokrat srečujem ljudi, ki tarnajo kakšna je država. Toda oprostite, država smo vi in vi in jaz oziroma mi vsi. Če pa v ljudeh ubiješ voljo do resnice - za kar so krivi večinski mediji, preide do tega, da laž z veliko začetnico postane resnica, to je katastrofa. To je cokla Slovenije in izvirni greh vseh nesoglasij ne glede kje se porajajo.

Ko se ozrem malo nazaj v našo zgodovino in se povrnem v čase, ko smo eden drugemu pomagali graditi hiše brez plačila - včasih tudi ob skromni hrani, se navdam s polno optimizma, pa saj to se dogaja tudi danes - spomnimo se samo na žledolom in sedanje poplave. Ko se bo to počasi premaknilo v glave ljudi in ne bo volilna udeležba tako katastrofalna, bomo začeli verjeti  oziroma ustvarjati boljši jutri. Naše zborovanje se imenuje zborovanje za mir, to je ljubezen brez nasilja, da v ljudeh iščemo dobro, da kamnito srce postane ljubeče. Mir je ljubezen. Drage vztrajnice in vztrajniki, smo že kot utečena ekipa povezana v ljubezni, ki z vsakodnevnimi dejanji oziroma protesti za pravico, za resnico, za pravno državo kažemo pot vsem, ki verjamejo v boljši jutri.

Ljubezen gre vedno tja, kjer ve da bo trpela. Ljubezen ni nikoli ljubljena. Zvestoba v ljubezni je edini uspeh, ki kaj velja. Dokler imamo čas storimo dobro drug za drugega!

Svoboda: Janezu Janši,Tonetu Krkoviču, Sloveniji, Ivanu, Evropi

Kadunc Ciril

Ljubljana, 16. 11. 2014

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk