Članek
Silvester Mlinar, govor 20. 11. 2014
Objavljeno Nov 20, 2014

Kako danes besedo zlorabljajo. Zločin imenujejo naravno pravo. Osamosvojitev Slovenije imenujejo korak nazaj.

Sem član stranke Nova Slovenija, ampak na zadnjih dveh volitvah sem volil Slovensko demokratsko stranko, ki jo sile zla hočejo uničiti po sodni poti. Tudi meni je to zlo, ki deluje preko sodstva zagrenilo lep del življenja. Normalno bi bilo, da se takemu zlu zoperstavijo vsi, ki so za demokracijo, posebej še politiki strank, katerih stranke nosijo v svojem imenu, demokratičen. Tisti, ki se ima za demokrata in je tiho, je kvazi demokrat in podpira to zlo. Kako bi bilo, če bi jaz na smučarski tekmi svojega sotekmovalca ustrelil v koleno? Tako je v prenesenem pomenu naredil Cerar. Nekateri volivci že priznavajo da so narobe volili, nekateri trmasto vztrajajo da so vsi enaki, nekateri se pa še naprej gredo samocenzuro. Izgovarjanje na: nimam časa, se mi ne da, vsi so enaki, briga me, so le indikator, kako jim je vseeno za državo. Če bi ga ali jo vprašal, se bi oženil s prvo, ki jo srečaš, se bi omožila s prvim, ki ga srečaš, bi bil odgovor sigurno, ne. Kako ne, če smo pa vsi enaki?

Volilno telo se je pred malo manj kot 24 leti odločilo za samostojno Slovenijo. Zdelo se nam je, da je prevladala zdrava pamet. Rdeča diktatura v 45-tih ni uspela prepričati, niti teoretično niti praktično da se še splača živeti v skupni državi. Predvsem praktično, je volilno telo takrat opazilo, da je vse narobe. Po 24 letih je še veliko stvari hudo narobe, zadolžitev, sodstvo, izobraževanje, zdravstvo, gospodarstvo, je sploh kak sektor ki normalno funkcionira? a volilno telo tega ne opazi. Je danes manj zdrave pameti? Kako je delovala ta pamet pred 24 leti? Večinoma je volilno telo krivilo druge republike, druge narode, da državi gre slabo, To je bila zmota, za stanje je bil kriv komunizem. Pravzaprav je pamet delovala najbolje pri komunistih in sicer tako, da so komunizem formalno odpravili, priča smo bilo množičnemu »prefarbanju« in »razfarbanju«. Torej, pamet tudi takrat ni delovala bistveno drugače kot danes. Komunizem je vendarle uspel zatreti pamet in je ta v veliki meri zatrta še danes.

V Sloveniji imamo monopol laži. Ne da je laž le povozila resnico, ima se za resnico. Laž, preoblečena v resnico, se je prerinila v vse pore družbe. Laž spretno manipulira z ljudmi in mnogi se ji tako predajo, da ji začnejo služiti in so za Slovenijo izgubljeni, živi mrtveci. Laž sama po sebi ni problem, problem je, ko laž osvoji človeka in jo ta človek v svoji trmi brani in oznanja naprej. Včasih imam občutek, da je edino živo tkivo te družbe odbor 2014. 

Mi dajemo besedi mesto, ki ji gre. Evangelist Janez, je svoj evangelij začel z besedami: V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in beseda je bila Bog. Podobno kot Evangelist Janez, smo tudi mi prepričani, da laž nima pravice obstajati med besedami. Evangelistu Janezu se je razjasnilo, da je v začetku bila beseda avtomatično resnica. A žal je premnogo krat bila in je, beseda tudi laž in takrat človeštvo trpi. Mož beseda, pravi rek. To pomeni, da imaš opravka s človekom, ki mu lahko zaupaš. Kakšno je stanje z besedo v Sloveniji danes?  

In Beseda je bila Bog, pravi zadnji del omenjenih besed Evangelista Janeza. Nekatera gibanja in nekateri ljudje v zgodovin in tudi danes, so si in si dobesedno lastijo zadnji stavek, čeprav so bili in so, predpostavljam, ateisti. Posebne vrste ateisti. Njim ni potrebno verovati v Boga, ker se imajo sami za bogove. Eden od teh bogov je očitno Branko Masleša, a najbrž ima nad sabo še enega boga po imenu Milan Kučan. V preteklosti so bili ti bogovi Tito, Hitler, Mussolini, Stalin, mnogo jih je še.

V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in beseda je bila Bog .To je bilo še takrat ko se beseda še ni zlorabljala, ko je beseda bila svetinja.

Tukaj se zbiramo, ker besedi  spet hočemo dati veljavo, hočemo da spet postane svetinja, hočemo da ima beseda spet svobodo, hočemo, da nas besede ne bo strah. Naše orožje so besede. Naše orožje je resnica. Resnico so ubijali na vse možne načine, a ubiti je ne morejo. Tega se na pravni fakulteti ne da naučiti. To ni možno plačati.

Kako danes besedo zlorabljajo. Zločin imenujejo naravno pravo. Osamosvojitev Slovenije imenujejo korak nazaj. Samostojni Sloveniji pravijo nov dan. Osamosvojitvi pravijo sanje so dovoljene. Krivično sodbo imenujejo pravnomočna sodba. Komunisti so sodišču vzeli vso avtoriteto. Za Janšo si ne upajo reči, da je kriv, ampak rečejo, da je pravnomočno obsojen. Torej ne zaupajo sebi, ampak avtoriteti sodišč, ki je pa na psu.  

Zakaj je Janez Janša zaprt? Ker je eden redkih politikov, ki ima pogum povedati to kar je res in storiti kar je prav. Tone Krkovič in Ivan Črnkovič sta zraven za vsak slučaj, da bo zadeva zgledala bolj neoporečno. To še bolj razgali vso bedo, brezčutnost in krutost komunizma.

Jugoslovanski komunisti so kolaborirali s Stalinom do leta 48, od tega vsi skupaj dve leti S Hitlerjem. Ta del resnice jim še posebno gre v nos. Nasilje je bilo osnovno vodilo vseh totalitarizmov. Tisti komunisti, ki niso bili dovolj nasilni so bili odstranjeni z vodilnih položajev. Zakaj so komunisti svoje zločine prikrivali in jih še prikrivajo. Ker tudi oni niso verjeli in ne verjamejo, da je to kar so delali prav. Če se jim je to zdelo in se jim zdi prav, bi najbrž ves čas komunizma imeli ekskurzije v Rog, Hudo jamo, in in na druga morišča, arhivi UDBE bi pa bili na stežaj odprti. 

Milan Brglez, praviš, da je vsakršno ravnanje zmagovalca s poražencem naravno pravo, torej Milan Brglez ne poznaš mednarodnih konvencij o pravicah ujetnika in poraženca. Je mučenje in pobijanje dojenčkov za tebe, Milana Brglez, tudi naravno pravo. Milan Brglez, bolj spoštuješ in ceniš propadlo Jugodiktaturo kot Slovensko državo. Milana Brglez, zate je odvzem poslanskega mandata Janezu Janši politično dejanje, če je to zakonito, te nit ne zanima. Kaj na vse to pravi tvoj šef Miro Cerar? Molk pomeni potrditev. Cerar, če nimaš boljših ljudi, potem adijo morala in pravo. V tem kontekstu je nekaj res, trenutno predstavljajo to državo nekateri ljudje, ki jih ni možno spoštovati niti ceniti, ampak so nam v sramoto. Milan Brglez, si še siguren da magisterij Alenke Bratušek ni plagiat, se počutiš kaj odgovornega za sramoto, ki nam jo naredila Alenka na zaslišanju za komisarko?

Milan Kučan, praviš, da je narod butast, špice je pa treba porezat. Da je trenutno res taka situacija, da je povprečni volivec butast, se strinjam s tabo. Ni kaj, v zlobi ti ni para. Škoda je, ker nisi in ne izkoristiš svojih talentov za dobrobit Slovenije, ampak to Slovenijo le uničuješ.

Milan Kučan, praviš, da je več resnic. Pridi enkrat med nas in nam povej te resnice.  Nas zanima, kje leži Stjepan Crnogorac. Nas zanima tvoja vloga pri razoroževanju Teritorialne obrambe. Nas zanima tvoja vloga pri eliminaciji Ivana Krambergerja.  Milan, nas zanima še veliko stvari. Marsikaj vemo, marsikaj sumimo, vsi se bomo olajšali, če zvemo resnico. Eno resnico si nam že povedal: jutri bo nov dan. To je neizpodbitne resnica. Smo slutili, da bo nekaj takega, vendar ko nam to pove taka avtoriteta, nimamo razloga za dvom. Če bodo vse resnice, ki te težijo tako kristalne, potem smo na dobri poti. Milan, ni potrebno da hodiš med nas v kravati, lahko prideš med nas v trenirki, mi smo sproščena družba. Tukaj vlada pozitivna energija in se nimaš česa bati. Počutil se boš svobodnega kot še nikoli. Resnice, ki jih boš povedal, te bodo osvobodile. Če se bojiš priti med nas brez varnostnikov, ti nudimo spremstvo naših varnostnikov od Murgel do sem. Naši varnostniki so brezplačni.  Ker si pravnik, sicer veš, koliko let Doba ti sledi za kako resnico, zato povej za začetek le tiste resnice, ki so ti v manjše breme. Milan, poglej, kako se bo napeta situacija v Sloveniji sprostila, ko nam boš začel pripovedovati resnice. Koliko bomo prihranili davkoplačevalskega denarja, koliko bomo prihranili časa, ko nam ne bo potrebno brskati po arhivih. In, Milan, ko bomo zvedeli vse resnice, te ne bomo več sumili za vsemogoča kazniva dejanja. Milan, mi ti ne bomo sodili, se bomo prizadevali za pošteno sojenje in dokler ti nič ne dokažejo, se lahko svobodno giblješ med nami. Pa še Zemljariča, in še koga pripelji s seboj, tudi njihove resnice nas zanimajo.  Milan, olajšaj se. Rimski cesar Neron, Hitler, Stalin, Tito, mnogo jih je še, so imel veliko večjo moč kot jo imaš ti Milan, pa je vseeno znana resnica o njihovem početju. In,  Milan, bodi dedec in ne mevža.

Za resnico, za pravico, za svobodo, za Janeza, za Toneta, za Ivana.

Silvester Mlinar, 20. november 2014

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk