Članek
Branko Bračko, govor 23. 11. 2014
Objavljeno Nov 24, 2014

Sodna in zakonodajna veja oblasti sta zlizani s ciljem ohranjanja privilegijev prejšnjega avtoritarnega sistema.

Spoštovani zbrani vztrajniki, spoštovana slovenska javnost,

pred dobrima dvema mesecema sem stal na tem istem mestu in pozival k hitri odločitvi Vrhovnega sodišča v zadevi Patria. Žal od te hitrosti ni bilo nič. Sodišče je izkoristilo vse z zakonom ali prakso postavljene termine do zadnjega možnega dne. S takšno držo še dodatno potrjujejo, da je proces politično motiviran in ima en sam cilj: ohraniti staro režimski način delovanja oblasti v Sloveniji in s tem nepravično pridobljene položaje in privilegije.

V teh nekaj mesecih od trenutka, ko je Janez Janša v zaporu, smo dodobra spoznali način delovanja tako sodne kot zakonodajne veje oblasti. Obe sta zlizani s ciljem ohranjanja privilegijev prejšnjega avtoritarnega sistema. Priznati moram, da so odlično organizirani.

Z njimi tesno sodeluje večina medijev, ki prav tako brani svoje privilegije in lahkotno življenje. V zadnjem času, ko tudi sami ne morejo NE videti vse bede in posledic socialističnega načina vodenja države, pozivajo edino politično stranko, ki ima prave odgovore na trenutno gospodarsko in politično stanje, naj se ne ukvarja samo z Janezom Janšo, ampak naj prične razmišljati o težavah v katerih se je znašla Slovenija. Vsem tem sporočamo, da se pošteno motijo. Slovenska demokratska stranka in vztrajniki se še kako ukvarjamo s Slovenijo in položajem v katerem se je znašla. Da lahko razumeš položaj v katerem si se znašel moraš najprej spoznati s katere točke si se podal na pot in kaj si na tej poti počel. Mi tudi preko procesa Patria ugotavljamo, da smo zašli tako v sistemu sodne, zakonodajne in v večini časa tudi izvršilne veje oblasti. Še bolj pravilno, niti nismo zašli ampak žal gremo po enaki poti kot pred osamosvojitvijo le da navidezno po nekoliko bolj desni poti, popolnoma vzporedno s potjo socialističnega načina delovanja. Ko bomo Slovenci spoznali to dejstvo lahko začnemo skupaj po poti, katera vodi v življenje z vrednotami, ki so se skozi stoletja razvile v demokratični Evropi. Nekaj upanja, da se bo to zgodilo daje Ustavno sodišče od katerega pričakujemo hitro dokončno vrnitev mandata Janeza Janše in tudi odločitev v zadevi Patria.

Dejstvo je, da se ta sprememba poti, ki bo prej kot slej dejstvo, ponovno kot konec osemdesetih let prejšnjega stoletja odvija preko hrbta Janeza Janše in njegove družine. Hvala bogu, da ga Slovenija ima in da je zaveden in odgovoren do svoje države. Zato se vztrajniki zbiramo pred sodiščem in na ta način dajemo podporo boju za evropsko Slovenijo.

S tega mesta sporočamo, da se in se bomo še naprej ukvarjali z Janezom Janšo saj smo prepričani, da se s tem še kako ukvarjamo z največjimi težavami, ki jih ima Slovenija. In rešitev za Slovenijo je kot na dlani. Edina težava, ki jo moramo odpraviti, da začnemo iti naprej in navzgor je odprava političnega zapora za Janeza Janšo. Vodenje države iz zapora je namreč precej težka naloga. Če namreč pogledamo zadnjih 25 let razvoja Slovenije z lahkoto ugotovimo kdaj je bila smer delovanja države pozitivna. Takrat, ko je ta razvoj vodil Janez Janša. Ta ista država, ki je danes v velikih težavah, ima gospoda Janšo, v imenu ljudstva, po  krivici zaprtega.  Narobe svet.

Zato ponovno s tega mesta poziv Ustavnemu sodišču, da hitro odloči in s tem najbolj pomaga Sloveniji. Po tem pa je na vrsti reševanje Slovenije z Janezom Janšo in Slovensko demokratsko stranko v ospredju.

Tako preprosto je to.

Branko Bračko, 23. 11. 2014

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk