Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 175.
David Tasič - odločno nasprotujem kršitvam človekovih pravic
 
V Ljubljani je 7. novembra 2014 David Tasič s sopodpisniki, politični zaporniki iz časa komunističnega totalitarizma, prvič javno predstavil peticijo z naslovom: Z resnico in svobodo nad laž in prisilo. Podpisniki peticije ugotavljajo, da se v Sloveniji soočamo z zaskrbljujočim režimskim trendom, ki spominjajo na tiste iz svinčenih komunističnih časov. Primer Janeza Janše, enega od najbolj vidnih znanilcev demokratičnih sprememb na območju nekdanje Jugoslavije ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja, to zelo jasno javno manifestira. Janez Janša se je s svobodo misli in besede zoperstavil jugoslovanski vojski in zaradi tega postal politični zapornik. Janez Janša je bil kasneje kot človek in politik eden najzaslužnejših za osamosvojitev Slovenije in njeno polno integracijo v mednarodno skupnost. In Janez Janša je postal žrtev montiranega političnega procesa tudi v demokraciji.
 
Podpisniki peticije vse tovrstne regresivne in nedemokratične trende v Sloveniji ostro obsojajo in jih zavračajo. S peticijo pa tako izražajo svojo neomajno privrženost vrednotam svobodne, demokratične in pravične družbe, temelječe na človekovih pravicah in vladavini prava, kot najpomembnejšimi pridobitvami sodobnih držav v transatlantskem prostoru.
 
Danes bo David Tasič skupaj s predstavniki Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odbora 2014 peticijo še osebno predstavil predstavnikom organizacije, ki "odločno nasprotuje kršitvam človekovih pravic", Amnesty International Slovenija ob 16.00 na Beethovnovi ulici 7, v Ljubljani.

Odbor 2014