Članek
Primož Pucihar, govor 24. 11. 2014
Objavljeno Nov 24, 2014

Domovina ni samo nek prostor kjer bivaš, domovino moraš imeti v srcu in se za njo boriti.

Pozdravljeni vsi, ki ste na strani pravičnosti!

Mladi so naš zaklad. Ne pravijo zastonj, da na mladih svet stoji. V nasprotju s tem pa se morajo mladi dandanes nenehno dokazovati, da izpadejo čim bolj dobro v luči starejših, izkušenejših, saj si mladi izkušnje šele pridobivajo iz dneva v dan. Seveda je s trdo voljo in neko mero optimizma mogoče prav vse. Jaz osebno jim zaupam, da se bodo z njihovim pristopom stvari obrnile čim boljše. Upam, da ste na njihovi strani tudi vi.

Slovenijo lahko opredelimo na dva načina, kot domovino in kot državo. Kot država je članica Evropske unije z lego na skrajnem jugu Srednje Evrope. Lahko pa jo opredelimo kot domovino. Domovina ni samo nek prostor, kjer bivaš. Za moje pojme moraš imeti domovino v srcu, se za njo boriti, kot se je Janez Janša in nanjo biti ponosen. Malo katera država ima take razsežnosti kot naša. Je bogata z gozdovi, ki so nam glavni vir kisika. Imamo tudi prelepe planote in gore, kot je naš najvišji vrh Triglav. Pot nas lahko zanese tudi na Slovensko obalo, ki je kratka, vendar vseeno naša. Najbolj se počutim prav tu, kjer sem, doma. V ponos nam je lahko tudi slovenska himna Zdravljica, ki jo je napisal naš največji slovenski pesnik dr. France Prešeren, v kateri le ta nazdravlja slovenskemu narodu.

Glede na to, da vsi ljudje na žalost le niso pošteni, in da do tožb na sodiščih kot posledica tega pride, bi morala vsaj sodišča poskrbeti, da vedno zmaga pravica, kar je na veliko žalost redko. Mnogi ljudje so opeharjeni in slednji, ker nimajo druge izbire, vse upe prenašajo na sodišča, kar se velikokrat izkaže za slabo izbiro. Kaj pa naj! To bi se moralo korenito spremeniti.

Znova bom moral ugrizniti v grenko jabolko. Politiki so še en zgled, ki kazijo ugled naše preljube Slovenije. Seveda obstajajo izjeme, ki svojo politično moč obrnejo tudi v prid našemu ljudstvu. Takih je seveda malo. Namesto, da pri odločanju v korist naši državi pljuvajo drug drugemu v skledo, bi morali rešitev poiskati skupaj. To bi bilo edino pravilno za našo državo. Vsi skupaj lahko dosežemo več in lahko le upamo, da se to čim prej uresniči. Gospod Janez Janša, vztrajajte in boste zmagali. Mi smo na vaši strani in verjamemo v vas.

Moje mnenje je, da je vera obenem tudi najboljši način za pomoč pri odločitvah v zvezi z vodenjem države. Sam sem tudi veren in se za pomoč večkrat zatečem k Bogu. Tudi Jezus Kristus je trpel, ko je bil pribit na križ, kot vsi mi, vendar je potem vstal, šel v nebesa in zmagal. Molitev ti zelo pomaga, da izbereš najboljšo možno pot do zmage. Z močno vero bo zmaga prej ali slej prišla sama.

Ižanska mladina je z vami!

Srečno, preljuba domovina Slovenija!

Primož Pucihar, 24. 11. 2014

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk