Kdo se bo opravičil davkoplačevalcem za vse neopravičene sodbe?

Spoštovani!

Kdo ne pozna krivice? Kdo ne pozna krivice, ki se mu je zgodila že v otroških letih. Danes krivice povzročajo neuki ljudje in nižje razvita živa bitja. Temu rečemo neznanje, boj za obstanek in naravna selekcija. A človek je visoko razvito živo bitje. V odrasli dobi s toliko življenskimi izkušnjami, da se zaveda, da krivica zelo boli. Že včasih so ljudje rekli »na sodišču ne išči pravice, ker je ni«. Zakaj?

Danes živimo v dobi demokracije, kjer pravica ne bi smela biti vprašanje. Sodišča bi morala soditi na podlagi dokazov in ne na indicih, po barvi kože in po velikosti denarnice. Seveda tudi v demokraciji ljudje nevedoč nekomu storimo krivico, ko se tega zavemo se mu opravičimo in poravnamo storjeno škodo. Čustvena krivica nima cene, a že opravičilo je včasih dovolj, da je prizadetemu lažje. Prav na tem sodišču se še vedno dogajajo krivice, ne samo v primeru gospoda JanezaJjanše. a je ravno slednjaja krivica najbolj odmevna. Z njo se ukvarjajo v vladi, na ulicah, v medijih, kot, da nimajo drugega dela. Le na sodišču kjer bi se morali, se s tem bolj malo ukvarjajo. Podaljšujejo roke in iščejo dokaze, pa jih do sedaj še niso našli. O tem je bilo že toliko povedanega, zato danes ne bom o tem.

Zadnjič sem srečala neko gospo, ki mi je med diskusijo poočitala naj bom tiho, saj imamo predsednika v zaporu. Vprašala sem jo, če ve zakaj je v zaporu. Rekla mi je, da zato, ker je kriv vsega. Česa, sem jo vprašala. Malo prej mi je kritizirala svojega moža pa sem se močno zadržala, da je nisem vprašala, če je zato tudi kriv moj predsednik. Ponovila je svoj odgovor in dodala, da tako govorijo ljudje in piše v medijih. Ponovno sem jo vprašala, če govorijo in piše tudi o dokazih, da me zelo zanima in bi rada videla dokaze, kaj je storil. Odgovorila je, da o dokazih pa nič ne piše, a ljudje pač ugibajo in govorijo po svoje. Zanimalo me je, kaj bi si ona mislila v primeru kjer bi njo ljudje, mediji in vsi obsojali za nekaj, za kar ne bi bilo dokazov. Opravičila se mi je in mi rekla, da imam prav, da nikoli več ne bo obsojala nekoga, za katerega ne bo prepričana, da je zares kriv.

Spoštovani ljudje, kdo se bo opravičil davkoplačevalcem za vse neopravičene sodbe, za vse odškodnine, ki jih mora plačati država, zaradi sodb brez dokazov? In kdo bo vse to plačal? Sodišča? Mediji? Ali davkoplačevalci? Lahko je delat krivico, če škodo plačujejo drugi.

Naša nova vlada je v štirih mesecih naredila zelo veliko! Zadolžila se je za miljarde. Tudi prejšnja se je zadolžila veliko, a ne toliko v tako kratkem času. Zadnja vlada Janeza Janše, se v letu in pol ni zadolžila nič, izpeljala najtežjo reformo in  spravila državo v tirnice. Pa je prišla KPK in s pomočjo medijev in fluskulami ter brez dokazov razbila tedanjo vlado. Za nagrado so ti ljudje danes dobili lepe položaje in službe z dobro plačo, ki jo plačujemo davkoplačevalci. Seveda so nato ljudje govorili, brali, poslušali medije in izvolili prelepo zaprto embalažo, že drugič. Tako sem jaz zadnjič videla v trgovini prelepo novo embalažo čokolade. Kupila sem jo, naša psička je pojedla celo, a si je verjetno mislila »drugič pa prej preveri kaj je zavito, ker imam tudi jaz raje tisto, ki si mi jo prejšnjič privoščila samo en košček.« »Prej preveriti« pomeni, ne delati nekomu krivice. Kajti krivica zelo boli in nas vse veliko stane. Demokracija pa pomeni spoštovanje človekovih pravic. Zato smo že 159. dan tu pred sodiščem.

Svoboda demokraciji!
Svoboda Sloveniji!
Svoboda Janezu Janši!

Marija Glušič, 25. 11. 2014