Spoštovane vztrajnice in vztrajniki en prav lep pozdrav in globoko spoštovanje, ker se že 172. dan mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo borite za pravno državo, vladavino prava in izpustitev političnih zapornikov.

Ste slučajno danes opazili v medijih, da so nas predčasno obiskali štirje dobri možje? Vendar to niso bili Sveti Miklavž, Božiček, dedek mraz ali dobra vila, ki bi nam prinesli kaj dobrega, ker smo bili skozi leto pridni, delovni in pošteni do soljudi. Skupaj so se zbrali predsedniki vseh najvišjih političnih institucij in ugotovili (pazite!), da bi bilo dobro zajahati val ugodnih gospodarskih gibanj in postaviti spomenik sprave. Ironija njihovega sestanka je v tem, da imajo dobri možje namen komaj prisotno gospodarsko rast pospešiti z dodatnimi davki in z javnofinančno nedisciplino ter s popuščanjem sindikalistom ter njihovim privilegijem. Spravo pa mislijo doseči le s postavitvijo spomenika vsem žrtvam vojn in s figo v žepu. S samim spomenikom brez kompletnega spravnega procesa, ki se pritiče spravi, bo spomenik le kup kamenja in betona. Na ta način bodo sorodniki žrtev še vedno objokovali bližnje in njihovi rablji bodo še vedno heroji v naši državi.

Če ste opazili današnjo javnomnenjsko anketo, naša prizadevanja za boljšo državo že dajejo pozitivne rezultate, saj je stranka Janeza Janše že drugič po merjenjih javnega mnenja na vodilnem mestu. Očitno imajo ljudje samo tri mesece po volitvah dovolj krivic in nezadovoljstva nad kontinuiteto, ki jim ne zna in noče ponuditi izhoda iz krize. Še posebej pa imajo dovolj političnih prevar. Največja prevara je stranka visokoetičnega, visokomoralnega in visokopolitičnokulturnega predsednika stranke, ki je na volitvah zmagal brez vizije, kompetentnih kadrov in pripravljenih ukrepov. Sedaj ko mu država razpada pred nosom se je znašel v situaciji, ko ne ve kaj storiti, razen tega, da se skriva za paragrafi in leporečjem ter sklepa brezhrbtenične pakte s sindikati, z namenom ohranitve navideznega socialnega miru. Škoda je vsakih nadaljnih besed o prvaku stranke, ki bo kmalu preteklost- zgolj dodaten črn madež v zgodovini slovenskega parlamentarizma.

Dragi vztrajniki in somišljeniki, toplo vam polagam na srce, da v teh časih, ki so težki za našo državo in sistem vrednot, ki smo jih izborili z osamosvojitvijo, ostanemo enotni. Vztrajno in nepopopustljivo moramo stati skupaj za krivično obsojenimi ter počakati na pravico Ustavnega in Evropskega sodišča. Nedvomno bo kmalu prišel dan, ko bomo kot velika družina praznovali propad starega in nastop nekega novega obdobja, ki bo pomenil pravni in dejanski nastop demokracije, pravne države in tržnega gospodarstva.

Srečno!