Drage vztrajnice in dragi vztrajniki, vsi, ki vam ni vseeno!

Izteka se leto mnogih osebnih zmag in žal tudi porazov, veselja in žalosti. Iztekajoče leto so zaznamovale tudi grobe zlorabe in kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin s strani pravosodja in parlamenta, ki sta dolžna varovati pravni red in človekove pravice. V teh težkih časih se je ponovno pokazalo, da se Slovenci zmoremo in znamo upreti krivicam in zatiranju. Vsem, ki sodelujete doma, v zamejstvu in tujini pri tem mirnem, kulturnem in dostojanstvenem uporu, boju za vladavino prava, se iskreno zahvaljujemo za vaš pogum, vztrajnost in predanost. Dosegli smo veliko, še več dela nas čaka, zato vas vabimo, da z delom za svobodo in pravico nadaljujemo v letu 2015 in vse dokler bo potrebno.

Vabimo ljudi dobre volje v naši domovini, da skupaj zgradimo državo vladavine prava, kjer bodo zakoni enako veljali za vse ne glede na socialni in finančni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Najprej pa se za nekaj trenutkov ustavimo, umirimo in praznujmo.

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 želimo vsem blagoslovljene božične praznike, ponosen dan samostojnosti in enotnosti ter vse dobro v novem letu.

dr. Damir Črnčec
Predsednik Odbora 2014

Aleš Primc
Predsednik Skupščine Odbora 2014