Spoštovane vztrajnice, vztrajniki, prijateljice in prijatelji ter državljanke in državljani, lep pozdrav v mojem imenu in tudi v imenu Štajerske od koder prihajam. Danes smo že uvodoma slišali o snegu, pa naj se jaz dotaknem lanskega snega, v čem se razlikuje od letošnjega.

Lanski sneg je zakrival mnogo stvari, preko 600 krivičnih obtožb na sodišču, letošnji sneg tega več ne more zakriti. Veliko stvari je zakrival, stvari ki so jih po vaši zaslugi v letu 2014 in v začetku 2015 odkrili, veliko krivic ki so se dogajale po Sloveniji, pred oz. v sodiščih, to gre v veliko zahvalo vsem vam, ki vztrajate, iskrena hvala vsem vam, ki ste bili tukaj ob soncu, ko je bilo toplo, ob dežju, ter tudi takrat, ko je snežilo. Zahvaljujem se vam v svojem in pa tudi v imenu Štajerske. Seveda pa po zahvali sledi tudi prošnja, prošnja, da še vztrajamo za pravično, svobodno in prijazno Slovenijo.

Naj vas spomnim na dogodek ki ni star 30 let ampak bo jutri oz. v petek star en teden, ko sem sedel v petek v Državnem zboru, je bilo imenovanje vrhovne sodnice, pred govorniški pult je stopil predsednik sodnega sveta, če ga ne bi videl in bi samo poslušal bi mislil, da je to nastalo leta 50 ali 60. In ko smo ga poslušali, vseh 82 poslank in poslancev je bil ta gospod, tako prepričljiv, da je vseh 82 poslank in poslancev glasovalo proti, to je zopet en dokaz, da je vredno vztrajat za pravično, svobodno in lepo Slovenijo.

Spoštovane vztrajnice in vztrajniki vidimo se zopet prihodnji teden, mogoče bo malo več snega, vendar naj nas sneg ne moti, saj ne more več zapasti toliko snega da bi zakrival krivice. In seveda ob koncu svoboda Tonetu, svoboda Ivanu in svoboda Sloveniji. Še en stavek, ni tako dolgo ko je bila obletnica smrti dr. Jožeta Pučnika, treba je ponoviti njegov stavek »Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo.«