Lepo pozdravljeni drage vztrajnice in vztrajniki! Spet sem tu, da povem nekaj misli…

Že dobra dva meseca nazaj sem v neki reviji prebrala, citiram:»Janez Janša je naredil Sloveniji toliko škode, da je neverjetno! O tem bo pisala zgodovina.« Kdo je to izjavil, lahko ugibate. V medijih so namreč že tolikokrat s takšnimi in podobnimi izjavami , predvsem pa lažmi hoteli zrušiti in očrniti vodjo opozicije. Sovraštvo do Janeza Janše je težko razložljivo. Tudi ljudje, ki se s politiko ne ukvarjajo, ne vedo odgovora zakaj sploh gojijo to sovraštvo.

Za časa zadnje Janševe vlade so ljudje množično odšli na ulice. Tudi jaz sem prišla v Ljubljano, da bi se na lastne oči prepričala, kaj je glavni vzrok tega sovraštva. Na mojo grozo sem v tej množici zagledala parole, ki so poudarjale predvsem sovraštvo do Janeza Janše, nekatere so bile prav groteskne, predvsem tiste, ki so predstavljale Janšo na vislicah. Nekaj starejših ljudi sem vprašala: »Mi lahko poveste, zakaj ste prišli protestirati proti Janši in njegovi vladi?«. In dobila sem odgovor:
»Ne vemo natančno, zakaj. Prišli smo, ker so nam rekli, naj gremo in kričimo »dol z Janšo«.

A to se ni kričalo le v Ljubljani, ampak nekoliko višje, celo pod Triglavom na Kredarici, češ, naj ta vlada čim prej odide, ker morajo priti novi, bolj sposobni ljudje….In zdaj so prišli, ti novi – stari obrazi. Volkovi preoblečeni v ovce. Te volkove pa še vedno vodi »vodja tropa«, ki jih usmerja, sam pa ostaja varno skrit v ozadju.

In spet se vračam na prebrani citat, češ, kaj bo pisala zgodovina o kom in kako. Nihče od nas tega ne ve, prepričana pa sem, da bo v zgodovinskih učbenikih pisalo: »Komunistični režim je naredil Sloveniji toliko škode, da je neverjetno!«

Mi se ne skrivamo, mi smo danes tu, vidi in sliši nas cela Slovenija. Tudi naš vodja se ne skriva za našimi hrbti, ampak stopa vedno v prvi vrsti. Z vsem srcem in močmi si prizadeva za boljšo, pravičnejšo Slovenijo, za vse nas. Ker se mi tega zavedamo, mu bomo sledili in pomagali kolikor bo mogoče. Pa čeprav le s prisotnostjo tu…in če samo s slovensko pesmijo. S tabo smo, Janez Janša!

Jožica Svete