Članek
France Cukjati, govor 11. 3. 2015
Objavljeno Mar 14, 2015

Pred dvema letoma so nekateri politični karieristi z Virantom na čelu bliskovito pograbili poročilo Klemenčičeve KPK in takoj začeli rušiti Janševo vlado. Tako kot Klemenčič tudi Virant ni dopustil obdolžencu niti sekunde možnosti, da bi odgovoril na obtožbe, katerih kronski očitek je bila tista prodaja parcele v Trenti.

In sedaj smo doživeli, da je Vrhovno sodišče Klemenčičevo poročilo v zadevi Janeza Janše odpravilo zaradi kršenja ustave in zakona. Poročila torej ni več! Poročila, ki ga ni več, pa ne more nihče več – tudi sodišče ne - vsebinsko obravnavati. In sedaj celo nekateri tako imenovani »vrhunski« strokovnjaki za ustavno pravo, kot je sam Miro Cerar, govorijo, da je sodišče sicer poročilo odpravilo zaradi nekih procesnih »napak«, vsebine pa ni presojalo. 

S tem očitno želijo namigovati, da so očitki korupcije utemeljeni, ali vsaj, da »je nekaj že bilo«! Cilj je bil namreč »umazati« Janšo, pa čeprav le z namigovanji in kršenjem ustave. Tako Klemenčič kot tudi Cerar sta očitno verna učenca Bavcona, ki v Sloveniji velja za nosilca doktrine, po kateri je »kazensko pravo sredstvo za zatiranje in za sistematičen boj proti določenemu delu prebivalstva«, oziroma proti »notranjemu sovražniku«. Ker jim torej cilj posvečuje sredstvo, je za te tako imenovane ustavne pravnike grobo kršenje ustave pri »zatiranju in sistematičnem boju« proti SDS oziroma proti Janezu Janši samo droben spodrsljaj, ki se ga ob veličastnem uspehu diskreditacije mirno lahko spregleda.

V čem je bila Klemenčičeva glavna procesna »napakica«? Pred javno razglasitvijo poročila ni stopil na zavoro in ni dal obdolžencu možnost, da se odzove na vse absurdne očitke v poročilu. Če se voznik ob rdečem semaforju pred prehodom za pešce ne ustavi in s tem povozi pešca, gre v zapor in izgubi vozniško. Če pa to namerno stori, je kriv uboja. No, to velja za nas, navadne državljane! Nekdo drug pa je v »taki« situaciji oproščen in celo nagrajen! Sodi med tiste, ki so jih naučili, da so »predpisi« namenjeni zatiranju »notranjega sovražnika«, ki ga najlažje presenetiš »na prehodu za pešce«, torej tam, kjer naivno misli, da ima prednost in bodo državni organi spoštovali njegove ustavne pravice.

Pred dvema letoma smo na javnih tribunah po Sloveniji očitali Klemenčičevi komisiji točno to, kar je sedaj ugotovilo Vrhovno sodišče, da je šlo namreč za kršenje ustavnih pravic. Zaradi teh kritičnih besed je KPK proti nam sprožila sodni pregon, Cerar pa nam je očital, da rušimo pravno državo. Koga bosta sedaj sodno preganjala in mu očitala, da ruši pravno državo? Nikogar. Nekoliko se bosta potuhnila in leporečila – do naslednjega poskusa pritlehne diskreditacije »notranjega sovražnika«! Do naslednjega ukaza, kdaj in koga je treba uničiti.

Mi pa se ne bomo potuhnili in leporečili. Jasno in glasno bomo še naprej opozarjali na zakulisno omrežje in pravno norišnico, v kateri živimo in zaradi katere je slovenski narod še vedno razdeljen. Gre za delitev, ki jo tako kot v času komunistične revolucije mediji prikazujejo kot spopad med malo skupino nergačev in večinskim narodom. Inženirji javnega mnenja še vedno skušajo notranji politični spopad zreducirati na »za« ali »proti« Janši, s čimer želijo ustvariti vtis, da imamo na strani komunistične kontinuitete »večinski« narod, na strani »notranjega sovražnika« pa le peščico njegovih »privržencev«. Potem seveda zadostuje, da tega človeka umažeš, diskreditiraš, zapreš in zmaga kontinuitete je zagotovljena.

Z  afero Patria pa se je končno začel razgaljati sistem, za katerega velja pregovor, da je laž njegova nesmrtna duša. Razgalilo se je dejstvo, da je pomemben del slovenskega sodstva »ugrabljen«, kar skupaj z »ugrabljenimi« mediji in »ugrabljenim« kapitalom pomeni bistvo »ugrabljene« države. In tega se zaveda vse več državljanov, ne glede na strankarsko pripadnost.

Prejšnji mesec se je zgodilo tudi gibanje »Za umik države iz gospodarstva«, v katerem najdemo celo mavrico različno strankarsko opredeljenih in še mnogo drugih, ki niso v nobeni stranki in morda doslej sploh še niso hodili na volitve. V treh dneh smo z vseh političnih vetrov zbrali 80 tisoč podpisov proti razvrednotenju zakonske zveze. Pa ne more nam en homoseksualni lobi prepovedovat, da ne bi pojmovali družino kot skupnost očeta, mame in otrok!

Upam, da se končno izteka čas, v katerem je režiserjem uspelo zreducirati strankarsko delitev na: »za« partizane ali »za« domobrance, »za« ali »proti« Janši... Počasi a vztrajno stopa v ospredje realna delitev: »za« podporo staremu omrežju ali »za«  svobodno, uspešno in pravično državo. Zato sem prepričan, da bo Slovenija prej ali slej postala normalna demokratična država.

Seveda bo »avantgarda« po svoji utečeni praksi vedno znova skušala narodni razkol in strankarsko delitev zreducirati na kakšno ideološko floskulo, a začel se je propad strategije, ki temelji na načelu, »narod je butast, špice je treba porezati!« (kot je Vili Kovačič citiral Kučana). Po eni strani je narod vse bolj osveščen, po drugi pa se »špice« očitno nič več ne da tako preprosto porezati, pa tudi vse več jih je!

Spoštovani! Tudi po vaši zaslugi, po zaslugi Odbora 2014, je vse manj tako imenovanega »butastega« naroda, ki slepo naseda podtaknjeni ideologiji »notranjega sovražnika«. In vse več državljanov, ki hočejo normalno, svobodno in pravično državo!

 

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk